FutbolGündem

Mahmut Özgener; Görevli temsilciler kamu görevlisi sayılacak

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen Temsilciler Semineri, İzmir’in Çeşme ilçesinde başladı.

Seminere TFF Başkanı Mahmut Özgener, Temsilciler Kurulu Başkanı Kemal Dinçer ve çok sayıda temsilci katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Özgener, en önemli gündem maddelerinin, şu anda Meclis’te olan Sporda Şiddet Yasası olduğunu söyledi. Gönüllerinden geçenin bu yasanın çıkması olduğunu belirten Özgener, böylece temsilcilerin çeşitli haklara sahip olacağının altını çizdi.

Mahmut Özgener, “Yeni Şiddet Yasası, TBMM’den bu haliyle geçtiği takdirde siz maçlarda görevliyken kamu görevlisi sayılacaksınız. Sizlere karşı yapılan hareketler ağır şekilde cezalandırılacak.” dedi. Özgener, temsilcilerin, müsabaka sırasında sigortalanacağını da kaydetti. Temsilcilerin görevli oldukları organizasyonlarda TFF’yi ve kendisini temsil ettiğini ifade eden Özgener, “Hakemlere söylediğimi sizlere de söylüyorum. Maçların sıfır sorunla bitmesi için elinizden geleni yapın. Biz büyük bir aileyiz. Sizlere her zaman destek olacağız.Sıkıntılarınızı paylaşmak için istediğiniz zaman bize ulaşabilirsiniz.” şeklinde konuştu.

En üst ligde görev alan hakemlerin maç raporlarını stadyumu terk etmeden gönderebilmesi uygulaması başlattıklarını da kaydeden Özgener, kırtasiye ve bürokrasiyi kaldırmak için çalıştıklarını, bunu en yakın zamanda temsilciler için de yapacaklarını belirtti. Federasyon olarak şeffaflığa büyük önem verdiklerinin de altını çizen Özgener, sezon başında temsilci raporlarını kulüplere ve kamuoyuna açık hale getirdiklerini vurguladı.

TFF olarak Türk futbolunun en üst seviyeye gelmesi için çalıştıklarının da altını çizen Başkan Mahmut Özgener, ilk yarı sınavının başarıyla geçtiğini, çok daha zorlu ve çetin geçecek ikinci yarıda da federasyon çatısı aldında görev yapan herkesin aynı başarıyı göstereceğine inandığını vurguladı. Özgener, düzenlenen seminerin yeni kazanımlar sağlayacağını da ifade etti.

Temsilciler Kurulu Başkanı Kemal Dinçer ise temsilcilik için eğitim ve yaş seviyesi kriteri getirdiklerini anlattı. Göreve geldikleri günden bu yana federasyondan çok büyük destek gördüklerini altını çizen Dinçer, bunun hakkanı vermek için büyük bir güçle çalıştıklarını vurguladı. Dinçer, “Kurul arkadaşlarımız uzun yıllar futbolun içinde ve ilk günden bu yana ekip olarak çalışıyoruz. Artık gözü kapalı her maça göndereceğimiz bir temsilci grubuna sahibiz.” diyerek temsilcilere teşekkür etti.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu