FutbolGündem

Şenol Güneş: Hedeflerimize yönelik gösterdiğimiz kararlılıktan hiçbir sapma yok!..

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, sezona başlarken hedeflerine yönelik gösterdikleri kararlılıktan hiçbir sapma olmadığını belirtti. Başkan Sadri Şener ise son 15 yılın en iyi kadrosuna sahip olduklarını söyledi.

Şenol Güneş, Trabzonspor Dergisi’nin ekim sayısındaki yazısında, geride bırakılan süreçte zaman zaman istenmeyen sonuçlar aldıklarını, ancak kendilerini bu sonuçlardan çok oluşturulmaya çalışılan kamuoyunun rahatsız ettiğine dikkat çekti.

Saha sonuçlarını her zaman bazı nedenlerle yorumlama düşüncesinden sıyrılmak gerektiğini belirten Güneş, “Anlamsız tartışmalar ve suni yorumlar camiamıza faydadan çok zarar getirir. Hele bu tartışmalara benim ve oyuncularımız dahil edilmesi kabul edilemez” dedi.

Kulüpte varoluş amacının tamamen işiyle ilgili olduğunu kaydeden başarılı teknik adam, bunun dışında hiçbir amacının olamayacağını, istenmeyen sonuçlarda da herkesten çok oyucularının üzüldüğünü ifade etti. Sezona başlarken hedeflerine yönelik gösterdikleri kararlılıktan hiçbir sapma olmadığının altını çizen Güneş, şöyle devam etti:

Alınan bir iki olumsuz sonuçta ‘her şey bitti’ anlayışına kapılmak son derece yanlış. Bu aşamada en büyük güvencemiz her zaman siz değerli taraftarlarımızsınız. Sizin bizleri çok iyi anladığınızı ve desteklediğinizi biliyoruz. Lig bir maraton. Bu maraton içerisinde zaman zaman inişli çıkışlı dönemler olabilir. Önemli olan bu dönemlerde birbirimize olan bağlılığımızı devam ettirmektedir. Başarıyla ulaşmak için camia olarak hata oranımızı en aza indirgemeliyiz”

İlkeli, prensipli, programlı çalışarak farklı bir takım olma isteklerini devam ettiğine işaret eden Güneş, yazısını cümlelerle bitirdi: Kısır çekişmelerin yaşanmadığı, herkesin birbirini kucakladığı ve dedikodunun olmadığı bir camiada çalışmak ve başarıya ulaşmak daha kolaydır.

BAŞKAN ŞENER: SON 15 YILIN EN İYİ KADROSUNA SAHİBİZ

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, son 15 yılın en iyi kadrosuna sahip olduklarını, bu kadronun ihtiyaçlarını karşılamak adına yoğun bir çaba içerisinde olduklarını belirtti. Şener, Trabzonspor Dergisi’nin bu ayki sayısında kaleme aldığı yazısında, lige yaptıkları iyi başlanıcın ardından gelen talihsiz sonuçların herkesin moralini bozsa da Beşiktaş galibiyetiyle yeniden yükselişe geçtiklerine değindi.

Şu anda gündemin futbol olması gerekirken, zaman zaman farklı konuların kamuoyuna yansımasının dikkat dağınıklığına sebep olabileceğini ifade eden Şener, “Bu konulardan biri sözleşmeleri sona erecek oyuncular. Çoğu ile anlaşma sağladık. Kalanlarla da teknik heyetimiz kalmaları yönünde görüş bildirirse anlaşma sağlayacağımızı düşünüyoruz” görüşlerine yer verdi.

Bir diğer gündem maddesi de genel kurul olduğunu hatırlatan Şener, lig yarışı devam ederken sürekli kongreden bahsetmenin sorun olabileceğini, bu nedenle dikkatli davranmakta fayda olduğunu kaydetti. Son 15 yılın en iyi kadrosuna sahip olduklarını düşüncesini söyleyen Şener, bu kadronun ihtiyaçlarını karşılamak adına yoğun bir çaba içerisinde olduklarını söyledi.

Şener, kulübün gelir-gider dengesinin, bankadan aldıkları kredileri ödeyecek seviyedeyse bir sıkıntı olamayacağını yazısında, şu ifadelere yer verdi: Artık günümüzde yöneticilerin para vermesiyle kulüp dönmüyor. Bu hiç bir kulüpte yok. Bugün kulüp yönetebilmek demek, bu gelirleri bulabilmek demek. Yönetim olarak yaptığımız çalışmaların ardından gelirlerimiz oldukça arttı.

Geçen seneden hiç bir futbolcumuzun alacağı yok. Bu sezondan da peşinatlarının 8 milyon TL’ye yakın bir bölümünü ödedik. Bu tablo bugünkü koşullar altında hiç de azımsanacak bir tablo değildir. Yönetim kurulumuzun üstün gayretleriyle oluşan bu tablonun çok daha iyisini hayata geçirebilmek adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Başkan Şener, taraftarlardan beklentilerinin ise başta tribün olmak üzere kulübün gelir kalemlerini arttıracak hamlelerin içerisinde olmaları olduğunu belirtti.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu