FutbolGündem

Trabzonspor Teknik Direktörü Güneş: Benim hayatımda pes etmek diye bir şey yok

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, istifa edeceği yönündeki iddialara, “Benim hayatımda pes etmek diye bir şey yok.” ifadelerini kullanarak cevap verdi.

Şenol Güneş, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında, Afyonkarahisar’daki patlamada şehit olan askerler ile kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Eskişehirsporlu Ediz’in vefatından duyduğu üzüntüye belirterek sözlerine başladı.

UEFA Avrupa Ligi’nden elenmelerinin üzüntü vereci olduğunu ifade eden deneyimli hoca, ligin ilk 3 haftasında toplanın 4 puanını da başarı hanesine yazılamayacağına vurgu yaptı. Alınan sonuçlara bağlı olarak kamuoyunda bir umutsuzluğunu oluştuğunu kendisinin de gördüğünü değinen Güneş şöyle konuştu; Bunun sorumlusu da benim. Sorumluluğu başka yerlerde aramayı doğru değil.

Bu yeterli olmayan oyunumuz sonuca yansıdı. Hazırlık dönemindeki olumlu oyunumuzu lige yansıtamadık. Özellikle beklentiye cevap verememek baskı ve güvensizliği arkasından getirdi. Bu dönemlerde geçmişteki sorunları bugüne mazeret göstermek de doğru değil. Bu maçlara hangi kadroyla da çıksak daha iyisini yapmalıydık. Üzgün ve kızgın olduğum taraf da bu zaten

Bu dönemlerde Giray, Olcan ve Volkan’ın sakıtlıklar yaşadığını hatırlatan Güneş, şuanda Soner ve genç kaleci Zeki’nin de sakatlıklarının bulunduğunu, milli takımlardan olan oyuncuların da yokluğunda 11 kişi ile hazırlıklarını sürdürdüklerini belirtti.

Transfer döneminden de olumsuz etkilendiklerini kaydeden Şenol Güneş şöyle devam etti; Gidecek, kalacaklar konusunda oyuncularımızın kafası sahada değildi. Bu döneme bitirdik, bindan sohra ham sahada hem futbolda olacağını düşünüyorum. Sayısal fazlalığımız var. Bu oyuncularımızı antrenmanda göreceğiz. Beklentimiz herkesin profesyonel olarak görevini yapmasıdır. Oyuncuların da beklentinin altında olması sahadaki güvensizliği arttırdı. Buna çözüm bulmak için analizler yapıyor, yol göstermeye çalışıyoruz. Sorunu kabul etmek yerine çözümü düşünmek durumundayız. Hem kendimi hem de takımı motive etmek durumundayım.

Paylaşma ve dayanışma konusunda sadece takım içinde değil, şehirde de sıkıntı olduğunu gördüğünü anlatan Şenol Güneş konuşmasını şöyle sürdürdü; Bunu saha sonuçlarını olumsuz havaya çevirirsek yarınları da kaybederiz. Kazanan ve kaybeden takım bizim takımımızdır. Burada eleştiriler yapılacaktır. Gayette doğaldır. Ama bunun üzerinden spekülasyon yapmak ve daha kötünü arzu etmenin Trabzonspor’a yararı olmaz. Bu konuda zaman zaman kamuoyunda saha sonuçlarıyla ilgili hoca, yönetim bazında bir spekülasyon havası seziyorum.

Bunu doğru bulmuyorum. Çünkü saha sonuçlarının yönetimle ilgisi yok, benimle ilgisi var. Benim üzerimden yönetime vurmak isteyenler başka bir yol denesinler. Çünkü bu sağlıklı bir yol değil. Bu tip ilkesiz ve prehsipsizlik Trabzonspor’a saha sonuçlarıddan daha fazla zarar verir. Bu yolu deneyenlerin alışkanlıklarından vazgeçmelerini öneriyorum. Eleştiri tabi olacak, buna biz de saygı duyacağız.

Hiçbir oyuncuya fatura kesmediğinin de altını çizen Şenol Güneş, sorumluluğu hiçbir zaman futbolcu ya da yönetime kesmeyeceğini dile getirdi. Kendi ağzından yönetim ya da oyuncuları hedef göstermenin yanlış olduğunu kaydeden Güneş şöyle devam etti; Düşüncelerimi tabi söylüyorum. söyleyeceğim. Bunu da yıkmadan yapmaya çalışıyorum. Futbol anlayışını oluştururken oyuncuya fikir aşılama, yönetimle de bazı konuları paylaşma yolunu seçiyorum. Eksikler görülebilir ancak şikayet yerine çözüm aramalıyız. Bu tip ilkelerde daha hassas olmalıyız. Doğru böyle yakalanabilir.

Günü kurtarmak yerine geleceği kurtarmak bu ilkelerden geçer. Yönetim ve teknik heyet arasında kesinlikle sorun yoktur. Fikir ayrılığı olabilir ancak sorun asla olamaz. Ben oyuncuyu oynatmayınca oyuncunun fikri benimle aynı mı olur. Ama bunu kavga gibi göstermek yanlış. Herkes eleştirilebilir, tartışılır, ben de eleştirilebilirim. Bunu de en iyi şekilde yapıyorsunuz zaten ama bunun üzerinden bir saygısızlık yapmak ne size ne Trabzonspor’a ne insanlığı yakışır. Doğru bir şey değildir. Ama yine böyle yapmak isteyenler devam edebilir.

SİVASSPOR MAÇI

Ligin 4. haftasında oynayacakları Sivasspor maçının kendileri için yen bir başlanğıç olacağını söyleyen başarılı teknik adam, şu görüşleri dile getirdi; Oyun anlayışımızdaki tempo ve hızımız yukarıya çıktığında daha iyi olacağız. Gol skorunu daha attırmalıyız. Öndeki oyuncuları çok değiştirdik. Volkan’ın sakatlığı, Olcan’ın sakatlığı, Halil’in istikrarlı gitmemesi, Volkan,-Vittek değişikliği skora olumsuz yansıdı. Oyuncularımıza sahip çıkarsak daha iyi olurlar. Oyunculara sahip çıkıldığı hissini vermeliyiz. Sıcak bir ortamda oynayıp huzur bulmalılar. Bunu taviz vererek yapmayacağız. Bu takım tüm Trabszonsporlularındır. Eskisi, yenisi tüm yöneticiler değerlidir.

Bu yönde bir ayrım yapmak zarar verir. Kin ve intikam duyguları takıma da camiaya da yarar getirmez. Oyun ve seyir keyfimizi artırmalıyız. Bu benim işim. Sevgiyi saygıyı kaybetmeden bunu aşılayacağız. Hesap görmek yerine katkı sağlamanın faydalı olacağını düşünüyorum. Ben ihtiyaç duyulduğu bir dönemde çağrıldığım için geldim. Hep birlikte sıkıntıları aştık. Desteği esirgemek kimseye yarar getirmez.

Trabzonspor’u bir adım ileri götürmek, anlayış değiştirmek için burada olduğunu ifade eden Güneş, gerçekleri söylemenin birilerini suçlamak anlamına gelmediğini vurguladı. Sıkıntıyı aşmak için hem kendisi, hem yönetimin hem de kamuoyunun aynı duyguyu paylaşmak gerektiğini kaydeden Güneş, aksi taktirde aynı sorunların devam ettiğine dikkat çekti. Trabzonspor’un yepyeni bir anlayışla yoluna devam etmesi gerektiğini söyleyen deneyimle hoca, çözüm üretecek dönemde hesap görmenin geçmişte yaşanın sıkıntıların bir kez daha yaşanmasına neden olacağı uyarısında bulundu.

Trabzonspor Teknik Direktörü Güneş: Benim hayatımda pes etmek diye bir şey yok

Açıklamaların ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Şenol Güneş, heyecanının kaybettiği iddialarıyla ilgili şunları söyledi; Kendimle ilgili kanaatlerimi daha önce yönetimle paylaştım. Geçen sezonki sorunlardan kaynaklanan konuyu yönetimle paylaştım ve orada kapattım. Benim için orada bitmiştir yani. Benim hangi koşulda olursa olsun işime dört elle sarıldığımı kampta olan arkadaşlar biliyordu, şimdi de aynı şekilde yapıyorum.

Kendisini üzen tek şeyin saha sonuçları ve Trabzonspor’un geleceğiyle ilgili planlamaları olacağının altını çizen Güneş, “Ben burada olsam da olmasam da aynı şekildedir. Trabzonspor’un marka değerinin büyümesi, dünya çapında bir takım olması, ekonomik gücünün iyi olması, üreten ve yarışan takım olması, bütün bunlardan uzak kaldıkça ben etkilenirim. Benim beklentim Trabzonspor’a yakışan futbol oynamak.” dedi.

Güneş, yönetime istifa edebileceğini söylediğine dair haberlere ilişkin soruya da “Ben öyle bir şey söylemedim, yazan arkadaşa sormak lazım. Benim hayatımda pes etmek diye bir şey yok. Teslim olmaz, tam tersine savaşırım. Bene daha kötü günlere aştığımı için öyle bir şey düşünmüyorum. Öyle bir şey söylemedim de ama geçen sezonla ilgili konuştuğumu söyleniyorsa, sezon bittiğinde düşüncemi yönetimle paylaştım. Onun dışında yönetime ‘pes ettim, ben bu işi yapamam’ demedim. Öyle bir şey olsa zaten söylerim.” cevabını verdi.

EMERSON’UN DURUMU

Güneş, yeni transfer Emerson’un sakat olduğu iddialarıyla ilgili de şunları söyledi; Emerson ile daha görüşmedim. Geldi anlaştı, ondan sonra da izin istedi gitti. Bugün akşam dönmesi gerekiyor. Dönünce görüşeceğiz. Böyle bir sakatlığın olduğu söyleniyor, gazetelerde yazılıyor. Sorunun oynamasına engel olup olmadığını bilmiyorum. Böyle bir şey olduğu söyleniyor ama ne kadar ciddi boyutta sahaya çıkınca daha iyi göreceğiz.

Milli takıma, Hollanda ve Estonya maçında a başarılar dileyen Güneş, sözlerini şöyle tamamladı; Milli Takım entresan bir grupta mücadele edecek. Hollanda ile çekişecek gibi görünüyor. Yerli oyuncularımız formda görünüyor. İlk maçı iyi değerlendirirsek öne geçeriz. Macaristan ve Romanya’nın sürpriz yapabilir. Bunu daha önce çok yaşadık. Birinci olabilecekken, üçüncü de olabiliriz. Çok dikkatli olmalıyız.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu