FutbolGündem

Trabzonspor’un rakibi Athletic Bilbao’yu yakından tanıyalım

Ülkemizi UEFA Avrupa Ligi play-off turunda temsil edecek olan Trabzonspor, İspanya’nın Athletic Bilbao takımıyla eşleşti. Trabzonspor’un rakibi Athletic Bilbao’yı yakından tanıyalım.

Trabzonspor’un Avrupa Ligi’ndeki rakibi Athletic Bilbao, La Liga’nın kuruluşundan bu yana bulunan ve hiç küme düşmemiş üç takımdan biri. Maçlarını 40 bin kişilik San Mames Stadı’nda oynayan kırmızı-beyazlılar, İspanya’da Bask Bölgesi’nin en önemli temsilcisi olarak gösteriliyor.

“Aslanlar” lakaplı Athletic Bilbao, bünyesinde sadece Bask kökenli oyuncuları oynatmasıyla tanınıyor. Fernando Llorente gibi bir yıldızı kadrosunda bulunduran Bilbao’nun önemli yıldız adaylarından biri de 19 yaşındaki Iker Muniain. Arjantinli Marcelo Bielsa’yı takımın başına getiren Athletic Bilbao’nun en önemli transferiyse Ander Herrera.

Real Zaragoza altyapısından yetişen genç orta saha oyuncusu, 21 yaş altı avrupa şampiyonu olan İspanya Milli Takımı’nın da önemli isimlerinden biriydi. Sekiz La Liga şampiyonluğu bulunan Athletic Bilbao, bir kez de UEFA Kupası finali oynadı.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu