FutbolFutbolda ŞiddetGündemŞike ÇetesiŞike DedikodularıŞike Dosyaları

Türk futbolunun kaderi belli oluyor!..

Türk futbolunun kaderi belli oluyor!.. Türk futbolunun Avrupa’daki en uzun günü bu sabah başlayan ve 24 saat içinde Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın yanı sıra Türk futbolunun kaderi de belli olacak.

UEFA Müfettişi Miguel Lietard Fernandez Palacios’un disiplin kuruluna sevk ettiği Fenerbahçe ve Beşiktaş, duruşmaya çıkacak ve yüz yüze savunmalarını yapacaklar. Hürriyet Gazetesi’nin haberine göre, Fenerbahçe yönetimi, yarın UEFA’da yapılacak duruşma için Cenevre’ye ulaştı. Başkan Aziz Yıldırım’ın da yer aldığı kafilede Deniz Tolga Aytöre, Şekip Mosturoğlu, Talat Yılmaz, Yasemin Merçil ve avukatlar da yer aldı. Yıldırım ve beraberindekiler, havalimanından kalacakları otele doğru hareket etti.

SON DERECE RAHAT TAVIR SERGİLEDİLER

İstanbul’dan 10:00’da kalkan özel uçakla Cenevre’ye ulaşan Fenerbahçe kafilesi, yerel saat 12:20’de alana indi. Aziz Yıldırım ve yöneticiler son derece sakin ve rahat görüntü sergilediler. Sarı-Lacivertli yöneticiler yarınki duruşmanın yerel saat ile 08:30’da başlayacağını belirttiler.

DURUŞMA SÜRE İLE SINIRLI DEĞİL

Fenerbahçeli avukat yönetici Deniz Tolga Aytöre, UEFA Disiplin Kurulu ile yapılacak duruşmada herhangi bir süre sınırlaması olmadığını ve herkesin rahat bir şekilde savunmasını yapabileceği bilgisini verdi.

TRABZONSPORLU VE FENERBAHÇELİ TARAFTARLAR NYON’DA KARŞILAŞACAKLAR

Yarın yapılacak duruşma sırasında UEFA’yı protesto etmek için Nyon’a gelecek Fenerbahçeli taraftarlar ile 3 Temmuz sürecini zaman zaman protesto eden Trabzonsporlu taraftarlar karşı karşıya gelecekler. Sakıncalı olabilecek bu durum için İsviçre polisinin de özel önlem alınacağı belirtildi.

BEKLENTİLER VE GEREKÇELERİ

-Disiplin Kurulu’na sevk edilen yöneticiler ve kulüpler, TFF tarafından şike iddiaları ile ilgili süreç hakkında kararların verildiğini ve anayasal dayanağı bulunan Tahkim Kurulu’nca da onaylandığının altını çizecek.

-Tapelerde söz edilen delillerin ortaya çıkmadığı hatırlatılacak

-Sahaya yansıyan hiçbir şike unsurunun olmadığı belirtilecek

-Dünyadaki şike şüpheleri ortaya konulacak, örneğin Belhanda’nın kullandığı penaltı vuruşunun görüntüleri gerek duyulduğunda Disiplin Kurulu’na sunulacak

-Futbolun özerkliğinden bahsedilecek ve sadece spor hukukunun devreye girmesi gerektiği istenecek

-Her şeye rağmen Yargıtay kararının beklenmesi istenecek

-Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın 3 Temmuz sürecinden bu yana UEFA’nın çizdiği yoldan çıkmadığı, CAS’daki davanın çekildiği ve UEFA normlarına uygun hareket edildiği savunulacak.

TARAFTARLAR UEFA BİNASININ ÖNÜNE ÇIKARMA YAPACAK

Fenerbahçeli taraftarlar, özellikle Avrupa’daki taraftarlar 22 Haziran Cumartesi günü Nyon’da toplanarak gövde gösterisi yapacak. Özellikle 12numara.org, hazırladığı video ve yaptığı çağrılarla kulüp ve yöneticilerinin yanlarında olmaları gerektiğini duyuruyor. Saat 13.00’te bir araya gelecek olan sarı-lacivertli taraftarlar, destek olup çeşitli mesajlar verecek.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu