DünyaFutbolGündem

Türkiye ile Kuzey Irak arasında ilk resmi maç Mardin ’de oynandı

Mardin Artuklu Üniversitesi ile Kuzey Irak’ın Duhok Üniversiteleri arasında Mardin Kızıltepe Şehir Stadı’nda dostluk maçı yapıldı.

Mardin Artuklu Üniversitesi ile Kuzey Irak’ın Duhok Üniversiteleri arasında yapılan Kültürel, sportif anlaşmasının hayata geçirilmesi nedeniyle iki üniversitenin futbol takımları arasında dostluk maçı yapıldı.

Türkiye ile Kuzey Irak kesimi arasında oynanan ilk resmi müsabaka olma özelliği de taşıyan maç Kızıltepe Şehir Stadı ‘nda oynandı.

Maç öncesi iki takım futbolcularının birlikte basın mensuplarına poz vermelerinin ardından oynanan maçtan ev sahibi ekip her iki yarıda attığı gollerle 4-1’le geçmeyi başardı. Kardeş üniversitenin kafilesini iyi ağırlayıp biran bile yalnız bırakmayan Artuklu Üniversitesi yöneticileri iyi bir misafirperverlik örneği göstermeleri dikkat çekti. Kuzey Irak ’ta yayın yapan Kürdistan Tv ’nin de takip ettiği maçı her iki üniversitenin yetkilileri de şeref türbinde birlikte izlediler.

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadri Yıldırım, Duhok Üniversitesi Spor Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oded Odişo, Futbol Takımı Sorumlusu Khari Yezdin Hamo ile birlikte izlediği maçın sportif anlamda önce iki ülke arasında ardından da iki üniversite arasında güzel başlangıç olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Kadri Yıldırım şunları söyledi;

Prof. Dr. Kadri Yıldırım; Bundan sonra da dostluk voleybol ile basketbol maçlarıyla da karşılıklı olarak devam edecektir

Bugün oynanan bu amacın temel amacı iki üniversitenin dostluk, kardeşlik duygularının pekişmesinin yanında; Kültürel sportif anlaşmaların hayata geçirilmesi açısından önemli bir başlangıçtır. Bu maçın kazananı kaybedeni bizim nazarımızda yoktur. Kazanan iki ülkenin arasındaki dostluk olacak, iki üniversitenin arasındaki dayanışma olacaktır. Bundan sonra da voleybol ve basketbol maçlarıyla da karşılıklı olarak devam edecektir.

Duhok Üniversitesi Spor Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oded Odişo ’da yaptığı açıklamada, ”Mardin Artuklu Üniversitesi ile kurulan dostluk çerçevesi ve yapılan anlaşmaların bir gereği olarak Mardin’de bulunuyoruz. İki üniversite arasında yapılan bu anlaşmalar önümüzdeki dönemde bir çok alanda farklı etkinliklerle kendisini gösterecektir. Mardin’de bulunmaktan dolayı çok mutluyuz. Bize gösterilen sıcak misafirperverlikten dolayı Artuklu Üniversitesi Rektörlüğü ve Mardin Halkına müteşekkiriz” diye konuştu.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu