DünyaGündem

UEFA Başkanı Michel Platini; Gelecekte en büyük tehlike şike!..

UEFA Başkanı Michel Platini; Gelecekte en büyük tehlike şike… UEFA Başkanı Michel Platini, futbolu gelecekte bekleyen en büyük tehlikenin şike olduğunu vurguladı.

Platini, 2022’de Katar’da düzenlenecek dünya kupasının kış aylarına alınması için sonuna kadar mücadele vereceğini de söyledi. Ntvspor’un haberine göre, Platini, bir Fransız radyosuna futbolun geleceği üzerine konuşurken, şike ve ırkçılık konularının üzerinde durdu. Hangisinin daha tehlikeli olduğu sorusuna yanıt veren Platini, “Irkçı taciz çok büyük bir sorun. Ancak ırkçılık futbolun nasıl oynandığını doğrudan etkilemiyor. Bence şike çok daha büyük bir tehlike. Şikeyle mücadele daha etkin önlemler alamazsak, futbol ölür” ifadelerini kullandı.

Platini, Katar’ın ev sahipliği yapacağı 2022 Dünya Kupası’nın kış aylarında oynanması yolundaki fikrini de yineledi. 50 dereceyi bulan kavurucu sıcaklar altında, futbolculardan mücadele etmelerini beklemenin insafsızlık olduğunu savunan Platini, dünya kupasının kış aylarına alınması için sonuna kadar savaşacağını söyledi. Platini’nin, futbolda teknoloji kullanılmasına itirazı da sürüyor. Gol çizgisi teknolojisinin bir servete mal olacağını hatırlatan UEFA Başkanı, “Açıkçası bu parayı makineler yerine, futbolun gelişmesi için kaynağa ihtiyaç duyan ülkelere göndermek isterim” dedi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu