DünyaFutbolGündem

UEFA’dan dev adım; Dopingle mücadele konusunda radikal kararlar alındı!..

UEFA’dan dev adım; Dopingle mücadele konusunda radikal kararlar alındı!.. UEFA; dopingle mücadelede dev bir adım attı. Buna göre önümüzdeki sezondan itibaren doping kontrolü alınan kan örnekleriyle yapılacak.

UEFA İcra Komitesi, dopingle mücadele konusunda oldukça radikal bir adım attı. Ntvspor’un haberine göre, Mayıs ayında Londra’da yapılan yıllık olağan kongrede dopingle mücadelenin sıkılaştırılacağı mesajını veren UEFA, bu çerçevede önümüzdeki yıl tüm karşılaşmalarda yeni bir programın hayata geçirileceğini duyurdu.

Buna göre; önümüzdeki sezondan itibaren Avrupa kupalarında oynanan maçların ardından futbolculardan kan örneği alınacak. UEFA bununla birlikte, önümüzdeki sezondan itibaren kan örneği alınan futbolculardan aynı zamanda idrar örneği de istenebileceğini açıkladı. UEFA şimdiye dek sadece 2008 ve 2012 Avrupa Şampiyonaları’nda futbolculardan kan örneği almış, doping kontrollerini idrar tahlilleriyle gerçekleştirmişti.

UEFA, geçtiğimiz dönemde yapılan doping kontrollerinden çıkan sonuçları da açıkladı. Avrupa futbolunun patronu, 2012-13 sezonunda Şampiyonlar Ligi’nde 813, Avrupa Ligi’nde ise 560 örneğin incelendiğini ve tüm örneklerin temiz çıktığını duyurdu.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu