FutbolGündem

UEFA’dan Galatasaray’a şok gözaltı!..

UEFA’dan Galatasaray’a şok gözaltı!.. Ligde, Avrupa’da ve son olarak da Türkiye kupasında aldığı sonuçlarla sıkıntılı günler geçiren Galatasaray’ın UEFA kulüp lisansının da risk altında olduğu anlaşıldı..

UEFA’nın, Finansal Fair- Play (FFP) kuralları çerçevesinde risk altında bulduğu Galatasaray’la ilgili “yerinde inceleme” kararı verdiği ve geçtiğimiz ay İstanbul’a gönderdiği 2 müfettişi tarafından sarı-kırmızılı kulübün hesaplarını incelettiği ortaya çıktı. Sporx.com’un haberine göre, daha önce Beşiktaş kulübünün 1 yılı ertelemeli 2 yıllık men cezasına mâlolan mali kriterler konusunda UEFA Finansal Fair Play komitesinin bu yıl için Türkiye’den Galatasarayla birlikte Trabzonspor ve Bursaspor’un hesaplarını “açıklamaya muhtaç” bulduğu diğer iki kulüpten bu konuda yazılı açıklama istemesine karşılık Galatasaray için ise “hesapların yerinde incelenmesi” kararı vermesi dikkat çekti.

Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri Galatasaray kulübünün hesaplarının yaklaşık bir ay önce UEFA’dan İstanbul’a gelen yetkililer tarafından incelendiğini doğrularken neticisinin ise Mayıs ayı içinde belli olacağını ifade ettiler.

TFF yetkilileri bu konunun direkt kendileriyle ilgili olmadığını belirterek, “Kulüpler 3 ayda bir gelir ve giderlerini mali blançolarını direkt bilgisayar üzerinden sisteme giriyorlar. UEFA’nın kulüp lisansla ilgili yeni oluşturduğu Finansal Fair Play komitesi de bu hesapları inceler. UEFA, denk bütçeye bakıyor. İleriye dönük planlamasının gerçek ve uygulanabilir olmasını istiyor. Eğer bu hesaba girilenler de buna aykırı bir durum varsa bunun açıklamasını istiyor.

 

Bu konu tamamen kulüple, UEFA arasında bir konu ama UEFA’nın bir süre önce iki kulübümüzden yazılı açıklama istendiğini Galatasaray kulübümüzün hesaplarını ise bizzat kulübe gönderdikleri kişiler tarafından incelendiği doğru” bilgisini verdiler.

UEFA’nın Galatasaray kulübünün hesaplarının açık vermesi bu nedenle kriterlere aykırı olmasından dolayı kulüpten açıklama istediği öğrenilirken sarı-kırmızılıların hesaplardaki dengesizliğe gerekçe olarak kurdaki yükselişi gösterdikleri ifade edildi.

Avrupada 60’ın üzerinde kulübün hasaplarında ciddi sapmalar tesbit ederek şubat ayından bu yana bu kulüpleri inceleme altına alan UEFA’nın 31 marta kadar eksiklerini gideremeyen kulüplere yaptırımının UEFA gelirlerinin bloke edilmesi veya avrupa kupalarından men şeklinde olacağı öğrenildi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu