DünyaFutbolda ŞiddetGündem

UEFA’dan ırkçılığa büyük yaptırım!..

UEFA’dan ırkçılığa büyük yaptırım!.. UEFA; ırkçılık konusunda sert tedbirler almaya hazırlanıyor… Genel sekreter Infantino; ırkçı davranışta bulunacak futbolculara en az 10 maç ceza verilmesinin düşünüldüğünü söyledi.

Ntvspor’un haberine göre, ırkçılık, futbolu son yıllarda en çok tehdit eden unsurlardan biri. Rusya ve İngiltere başta olmak üzere, bazı Avrupa ülkelerinde zaman zaman tırmanan ırkçılık olayları hem FIFA’nın hem de UEFA’nın canını fena halde sıkıyor.

FIFA Başkanı Sepp Blatter, futbol sahalarında ırkçılığın önüne geçmek için tüm yöntemleri hayata geçirmeye hazır olduklarını dile getirirken, UEFA cephesinden de bu konu hakkında sıcak bir açıklama geldi.  UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino, Manchester’da katıldığı bir futbol kongresinde, sert yaptırımlar getirmeye hazırlandıklarını ifade etti. Infantıno; ırkçı davranışta bulunacak futbolculara en az 10 maç ceza vermeyi düşündüklerini belirtti.

UEFA Genel Sekreteri ayrıca; taraftarların ırkçı davranışta bulunması halinde stadın belirli bölümünün kapatılacağını dile getirirken; benzer davranışların sürmesi halinde takımlara en az 50 bin euro para cezası verileceğini açıkladı. Infantıno; karşılaşma esnasında ırkçı tezahüratların yükselmesi halinde hakemlere maçı tatil etme hakkı da tanıyacaklarını ifade etti.

UEFA İcra Kurulu’nun inceleme altına aldığı cezaların önümüzdeki sezondan itibaren uygulanması bekleniyor.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu