FutbolFutbolda ŞiddetGündemŞike ÇetesiŞike DedikodularıŞike Dosyaları

UEFA’dan Türkiye’ye ceza yok iddiası

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nun Etik Kurulu raporu sonrasında aldığı kararlar ve Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun açıklamaları UEFA tarafından da yakından takip ediliyor. Sızan bilgilere göre UEFA’dan Türkiye’ye ceza olmadığı iddia edildi.

Sızan haberlere göre UEFA, küme düşürme ve puan silme kararlarını Türkiye’ye bırakacak. Bu durumda UEFA’nın Türkiye’ye ceza vermesi söz konusu değil deniliyor. Radyospor’da yeralan habere göre, UEFA Merkezi’nden sızan haberlere göre, TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun (PFDK) açıkladığı kararların örneğinin Nyon’a ulaştığı ancak buna göre herhangi bir kulüp veya ülke milli takımına UEFA’nın ceza vermesinin söz konusu olmayacağı öğrenildi.

UEFA’nın asıl beklentisinin adli mercilerin vereceği mahkeme kararında olduğu belirtildi. PFDK’nın açıkladığı kararın UEFA’yı bilgilendirmek için önemli olduğunu ileten yetkililer, söz konusu kararların tamamen TFF’nin tasarrufunda ve yaptırımları dahilinde olduğunu belirttiler.

Daha evvel Fransa ve İtalya’da yapılan şike olaylarında her ülke adli mercilerinin yaptıkları yargılamada şike adı altında alınan-verilen paraların, olaya karışan futbolcuların evlerinin bahçelerinde yapılan kazılarda toprak altında naylon torbalar içinde bulunduğu ve bu durumun da mahkemece tesbit edildiği için UEFA yasalarına göre Marsilya ve Juventus gibi takımların Federasyonlarınca küme düşürüldüğü hatırlatıldı.

Bu durumda PFDK’nın açıkladığı kararın ülke Federasyonunu ilgilendirdiğinin altı çizildi ve tekrar şu hatırlatıldı;

UEFA için mahkemenin vereceği karar önemlidir. Şayet mahkemeden sanıklar suçlu çıkarsa UEFA ,TFF ‘den bu konuda vereceği kararı bekler ve onlara UEFA kurallarını uygulamasını tavsiye eder. Yani UEFA takımların küme düşürülmesi ve puan silmesi gibi kararları ülke Federasyonlarına bırakır ancak durumun da takipçisi olur.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu