DünyaGündem

UEFA, Finansal Fair Play zaman çizelgesini açıklandı!..

UEFA, Finansal Fair Play zaman çizelgesini açıklandı!.. UEFA, Finansal Fair Play kriterlerine dikkat çekti. Resmi sitede; 237 kulübün incelendiği belirtildi…

UEFA, Finansal Fair Play kriterlerine dikkat çekti. Resmi sitede; 237 kulübün incelendiği belirtildi. Ntvspor’un haberine göre, UEFA, Finansal Fair-Play ile ilgili resmi internet sitesi; uefa.com’dan bir bildiri yazısı yayımladı. “Finansal Fair-Play için zaman çizelgesi belirlendi” başlığıyla aktarılan yazıda UEFA’nın gelir-gider dengesini düzene oturtamayan 76 kulüpten ek bilgi istediği açıklandı.

UEFA Genel Sekreteri Gianni İnfantino’nun geçtiğimiz hafta dile getirdiği, “UEFA Kulüpleri cezalandırmanın ya da kupalardan men etmenin peşinde koşmuyor. Finansal Fair-Play konusu; Avrupa futbolu için bir proje. Futbolun gelecekte varlığını sürdürebilmesini önemseyen herkes bunu destekliyor. Ama UEFA bu oyunu korumak ve maçların bütünlüğünü sürdürmek için her türlü önlemi almaktan çekinmeyecektir” sözlerine yer verildi.

UEFA’nın yayımladığı yazıda incelenen 237 kulüpten 104’ünün giderinin gelirinden fazla olduğu ama farkın 5 milyon euro sınırı içinde kaldığı; 57 kulüpten ise bilgi istenmesine gerek olmadığı belirtildi. UEFA, 76 kulüpten ek bilgi talep ettiğini duyurdu. UEFA Finansal Kontrol Komitesi, kulüplerle ilgili kararlarını nisan ayı sonuna kadar verecek. Takımların itirazı halinde kararlar UEFA Tahkim Kurulu’nda haziran ayı içinde çıkacak. CAS süreci ise temmuz sonu ya da en geç ağustos ortası tamamlanacak.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu