DünyaGündem

UEFA, İspanya ve Rusya hakkında disiplin soruşturması açtı

Irkçılığa ve ayrımcılığa karşı takındığı sert tavır ile tanınan UEFA, İspanya ve Rusya taraftarlarının yaptıkları ırkçı davranışlar sebebiyle iki ülke federasyonunun canını yakmaya hazırlanıyor.

UEFA, tribünlerde son yıllarda hızla artan ırkçılık olaylarına EURO 2012’de de taviz vermeyen bir politika izliyor. Sporx’in haberine göre, 10 Haziran tarihinde Gdanks’da oynanan İspanya-İtalya maçında İspanyol taraftarların takındığı ırkçı tavırdan dolayı UEFA, İspanya Futbol Federasyonu’na kendileri hakkında disiplin soruşturması açıldığını belirtti.

İspanya’nın yanı sıra, özellikle Polonya tararftarlarıyla hem tribünlerde hem de sokaklarda girdikleri kavgalarla gündemden düşmeyen Rusya ile ilgili olarak da 8 Haziran’da oynanan Çek Cumhuriyeti maçında Rus taraftarların ırkçı ve dini ayrımcılık suçlamasıyla, hakkında soruşturma açıldığı da UEFA tarafından Rus federasyonuna bildirildi.

EURO 2012, komünizmin sona ermesinin ardından Ukrayna ve Polonya topraklarındaki en büyük spor organizasyonu olarak görülürken UEFA, 14 Haziran’da Hırvatistan ile İtalya arasında oynanan mücadelede siyahı futbolcu Mario Balotelli’ye ırkçı davranışlarda bulunan Hırvat taraftarlar yüzünden Hırvatistan Futbol Federasyonu’na 80.000 euro ceza kesmişti.

İki ülke federasyonu ile ilgili kararın Perşembe günü açıklanması bekleniyor.

 

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu