FutbolFutbolda ŞiddetGündemŞike ÇetesiŞike DedikodularıŞike Dosyaları

UEFA TFF toplantısı bitti… Aydınlar; UEFA aldığımız kararlara karışmayacak

UEFA TFF toplantısı bitti… Aydınlar; UEFA aldığımız kararlara karışmayacak. TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’ın UEFA yetkilileri ile bir araya geldiği toplantı sona erdi. Başkan Mehmet Ali Aydınlar çok önemli bir bilgi vererek; UEFA’nın kararlarına müdahil olmayacağını söyledi.

UEFA’nın İsviçre’nin Nyon kentindeki merkezine, yerel saatle 13.50’de gelen Mehmet Ali Aydınlar başkanlığındaki TFF heyeti, burada UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Yöneticisi Alasdair Bell ile görüştü. Ajansspor.com’un haberine göre, toplantı yerel saatle 14.00’te başladı ve 2 saat kadar sürdü.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, UEFA’ya girişinde kendisini karşılayan Türk basın mensuplarına herhangi bir açıklama yapmadı ancak saat 15.30 sularında biten toplantının ardından sorulara yanıt verdi.

 TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar; İç bünyemizde olan bir hadise olduğu için hiçbir şekilde karışmayacaklar

Başkan Mehmet Ali Aydınlar, “26 Ocak’ta yapacağımız olağanüstü genel kurulla ilgili karşılıklı bilgi alışverişinde bulunduk. UEFA’nın bu konudaki beklentilerini aldık. Bu beklentilerin karşılanmaması halinde uygulanacak müeyyideler nelerdir, bunları konuştuk” dedi.

Başkan Aydınlar, UEFA ile ilişkilerinin gayet iyi olduğunu belirterek, ilişkilerinin karşılıklı güven esasına dayandığını ifade etti. Başkan Aydınlar, sözlerini şöyle tamamladı; İnşallah hiçbir suçlu çıkmaz. Yanlış bir şey yapmamışlardır. Kimse cezaya muhatap olmaz. Varsayımlar üzerine yapılan görüşmeler. 8 tane takımın adı geçiyor.

Bu arada NTVSpor’da, Aydınlar’ın görüşmenin olumlu ve sıcak geçtiğini ifade etiği ve “26 Ocak’ta yapılacak olan Genel Kurul öncesinde UEFA ile bilgi alışverişinde bulunduk, UEFA bizden beklentilerini ortaya koydu. İç bünyemizde olan bir hadise olduğu için hiçbir şekilde karışmayacaklar ve karar saygı duyacaklar” dediği öne sürüldü.

Ayrıca UEFA yetkililerinin, 26 Ocak’taki Genel Kurulu çok önemsediği ve olumsuz bir durum görürse rapor ileteceği da kaydedildi. Aydınlar başkanlığındaki TFF heyetinin, bu akşam saatlerinde İsviçre’den ayrılması bekleniyor.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu