FutbolGündemTransfer

UEFA’dan Beşiktaş’a fon şoku!

UEFA’dan Beşiktaş’a fon şoku! UEFA üçüncü partilerin sahip olduğu futbolcuları Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’nde oynatmamayı düşündüğünü açıkladı.

Yasak gerçekleştiğinde fonların pay sahibi olduğu Beşiktaşlı futbolcular Avrupa maçlarında oynayamayacak. UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino fon gibi üçüncü partilerin sahip olduğu futbolcuları başta Şampiyonlar Ligi lmak üzere UEFA organizasyonlarında oynatmamayı düşündüklerini açıkladı.

Fonların hisse sahibi olduğu oyuncuların İngiltere Premier Ligi ve Fransa Ligue 1′de oynaması yasak. Ancak Türkiye’de Beşiktaşlı Almeida örneğinde olduğu gibi serbest. Serbest olan ülkeler arasında Portekiz, İtalya ve Almanya’da bulunuyor. İngiltere ve Fransa’da kulüpler ve lig yöneticileri UEFA’ya bu durumu şikayet etti.

Yöneticiler UEFA finans kriterlerini arkadan dolanmak için kulüplerin fon kullanarak futbolcuları oynattığını iddia ediyor. İngiliz gazete Guardian’ın haberine göre Infantino bu şikayet üzerine durumu inceleyeceklerini ve Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi gibi organizasyonlarda fonların sahip olduğu futbolcuların oynamasını yasaklayabileceklerini belirtti.

Yine de FIFA kuralları yatırımcıların futbolcu haklarından pay almasını yasaklamıyor. Premier Lig yöneticileri ise rekabeti tehdit ettiği gerekçesiyle yasağı destekliyor. Ayrıca Premier Lig yöneticileri fonların işe karışmasının futbolcuların transfer kararlarına dışarıdan bir müdahale anlamına geldiğini iddia ediyor. Premier Lig, 2007′de Carlos Tevez ve Javier Mascherano’nun Corinthians kulübünden West Ham United’a transfer olurken fonların oynadığı rol nedeniyle üçüncü partilerin transferlere dahil olmalarını yasaklamıştı.

Beşiktaş, Portekizli yıldız Hugo Almeida’yı eski kulübü Werder Bremen’den fon aracılığıyla transfer etmişti. Siyah-beyazlı yönetim Muhammet Demirci, Necip Uysal ve Atınç Nukan gibi genç oyuncularının bonservislerinin bir kısmının da fona devretmek için harekete geçmişti. (Sabah)

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu