FutbolFutbolda ŞiddetGündemŞike ÇetesiŞike DedikodularıŞike Dosyaları

Ümit Karan: Fenerbahçe’nin şampiyon olmasını istemem

Futbolda şike davası sanığı futbolcu Ümit Karan savunmasını yaptı. Galatasaraylı olduğunu belirten Karan, “Fenerbahçe Spor Kulübü’ne uzak biriyim. Galatasaraylı olarak Fenerbahçe’nin şampiyon olmasını istemem” dedi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuksuz sanık Ümit Karan, savunmasına 17 yıl profesyonel olarak futbol oynadığını belirterek başladı. Kendisinin hem şahıs hem de futbolcu olarak Fenerbahçe Spor Kulübü’ne uzak biri olduğunu belirten Karan, “Kaldı ki Galatasaraylı biri olarak Fenerbahçe’nin şampiyon olmasından yana değilim. Benim telefon konuşmalarımda para ya da almış vermiş gibi olaylar, sözler olmadı. Böyle bir şey olsa hayatım boyunca verdiğim başarıları, mücadeleyi yok sayarım” diye konuştu.

Şike yapıldığı iddia edilen Fenerbahçe – Eskişehirspor maçında teknik direktör olan Bülent Uygun’a kendisini oynatmadığı için isyan dahi ettiğini anlatan Karan, “Telefon konuşmalarımda özellikle demişimdir; her iki takımı da yeneceğiz. Bu suçlamalarla karşı karşıya kalınca şaşırdım. Fenerbahçe ile bir bağlantım olmadığını çok net söyleyebilirim” ifadelerini kullandı. Karan, tutuklu sanık Ali Kıratlı ile 15 yıllık dostluğu bulunduğunu, ağabey kardeş gibi olduklarını ve oğlunun isim babasının Kıratlı oluğunu söyledi.

Ali Kıratlı’yı futbol seven biri olarak bildiğini ifade eden Karan, “Art niyet aramadığım için konuşmalar çok normal geldi. Hiç farklı düşünmedim. Emniyette ifadem alınırken, ‘Fenerbahçe’yi görüyor musun! yürüyerek maç kazandı’ diyorum. Bu ‘rakip kötü oynadı ama maçı kazandı, şanslı anlamına geliyor’ dedim.” ifadelerini kullandı. Soruşturma kapsamında tutuklanınca futbol hayatının altüst olduğunu belirten Karan, “Adımın burada geçmesi beni çok üzdü” dedi.

Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, Eskişehirspor – Trabzonspor maçı öncesinde Ali Kıratlı’nın kendisine gönderdiği mesajın ne anlama geldiğini sordu. Sanık Karan ise, Ali Kıratlı’nın kendisini tanıdığı için takımı motive etmek amacıyla bu konuşmaları her zaman yaptığını söyledi. Kıratlı’nın takım kadrosunu sorduğunu anlatan Karan, “Ben de takımı motive etmek için bu tarz toplantıları her maç öncesinde yapardım. Arkadaşlarıma her zaman söylerdim sağdan soldan size bir şey gelirse bana söyleyin önlemini alalım derdim” ifadelerini kullandı.

Başkan Ekinci’nin, “Ali Kıratlı seni aradığında cümlelerinden ne amaçla aradığını anladın mı, rahatsız olmadın mı? sorusuna Karan, “Bana kimse böyle bir şey teklif edemez. Etse bile tepkimin ağır olacağını bilir. Bunu art niyetli görmemek lazım. Motive etmek için aramıştı.” cevabını verdi. Ali Kıratlı’ya telefonda, “Çok açık ve net söyledim. ‘Biz hem Fenerbahçe’yi hem Trabzonspor’u yeneceğiz, sizin yarışınız bizi ilgilendirmez’ dedim” şeklinde konuştu.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu