DünyaFutbolGündem

Ümit Milli Takımı’nın rakipleri belli oldu

U-21 Milli Takımı’nın Avrupa Şampiyonası Elemeleri’ndeki rakipleri İtalya, Macaristan, İrlanda Cumhuriyeti ve Liechtenstein oldu.

2011-2013 Avrupa Ümitler Futbol Şampiyonası’nda eleme turu kura çekimi İsviçre’nin Nyon kentinde yapıldı. Türkiye; İtalya, Macaristan, İrlanda Cumhuriyeti, Liechtenstein ile 7. Grup’ta yer aldı. ntvspor.net’in haberine göre, kura çekimine Türkiye’yi temsilen Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Raşit Çetiner ile Futbol Federasyonu Dış İlişkiler Müdürü Metin Tuncer katıldı. Kura sonucunda Türkiye; İtalya, Macaristan, İrlanda Cumhuriyeti, Liechtenstein ile 7. Grup’ta yer aldı.

Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre, 52 takımın, 8’i 5’erli, 2’si 6’lı, toplam 10 grupta mücadele edeceği eleme turu maçları sonunda, gruplarını lider olarak tamamlayan, tüm grupların en iyi dört ikincisinden oluşan 14 takım, play-off’lara yükselmeye hak kazanacak. Play-off karşılaşmaları sonunda rakiplerini eleyen 7 takım, 2013 yılının haziran ayında yapılacak finallere katılmaya hak kazanacak. Şampiyonaya ev sahipliği yapacak İsrail ise finallere direkt olarak katılacak.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu