FutbolGündem

Yılmaz Vural’dan Hiddink’e ve göreve getirenlere ağır eleştiri; Hiddink’e görev verenler korkak

Milli takımı çalıştırma hayalini her fırsatta dile getiren teknik direktör Yılmaz Vural, Guus Hiddink’in milli takıma tarihinin en başarısız dönemini yaşattığını belirtirken, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink’in Milli Takıma tarihinin en başarısız dönemini yaşattığını belirten Yılmaz Vural, Hollandalı teknik adamı göreve getirenleri korkaklıkla suçladı. Ajansspor.com’un haberine göre, ömrünün sonuna kadar milli takım hocası olmak için uğraşacağını tek eksiğinin lobi yapamamak olduğunu söyleyen Vural, göreve getirilmesi durumunda Milli Takım hocalığının nasıl yapılacağını da herkese göstereceğini vurguladı.

Kendine has tarzıyla Türk futbolunda ayrı bir yeri olan Teknik Direktör Yılmaz Vural, Kanal A’da yayınlanan Spor Müdürü Murat Çimen’in hazırlayıp sunduğu Sporvizyon Programı’nda A Milli Futbol Takımı ve Teknik Direktör Guus Hiddink hakkında çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

YILMAZ VURAL’DAN HIDDINK’E AĞIR ELEŞTİRİ

Yılmaz Vural, hem Avrupa Futbol Şampiyonası Elemelerinde elde edilen sonuçlara bakıldığında hem de idare tarzıyla Guus Hiddink’in başarısız olduğunu belirterek “Hiddink yönetimindeki Milli takımı çok kötü buluyorum. Tarihinin en kötü dönemi diye düşünüyorum. Ancak bunu söylerken belirteyim benim tanıdığım çok sevdiğim ve kişiliğini çok beğendiğim bir insan Hiddink. Fakat bunu kişiliği bir yana antrenörlüğü için söylüyorum. Mesela, Ben Almanya’da antrenörlük kursu veriyorum. Alman bir Federasyon yetkilisi; ‘Çocuklar size bir şey tavsiye edeceğim.Yurt dışında çalışıyorsanız % 50 başarısız olursunuz. Çünkü siz o ülkenin dilini bilmiyorsunuz. O ülkenin insanı ile iletişim kuramazsınız.’demişti. Yani antrenörlük tamamen bir iletişim meselesi” Şeklinde konuştu

VURAL:MİLLİ TAKIM HOCASI YERLİ OLMALI

Milli Takım hocasının yerli olması gerektiğini vurgulayan Yılmaz Vural, “30 yıldan beri yabancı ülkede, Almanya’da yaşıyorum. Yıllardan beri anlatıyorum insanlara bize gülmeye başladılar; Bakın ne oldu 30 sene önce söylediğim şeyler şimdi hayata geçiyor. Bu kadar geç kalmanızın ne anlamı vardı. Bizim insanımızı yabancı yönetemez. Futbol insanla olur. Bu insanların ne istediğini ne yaşadığını bilmeden o insanları nasıl yönlendireceksin. Şimdi bir oyuncu sahadan çıkarken Hiddink’e yaptığı gibi Fatih Hoca’ya yapabilir mi? Çünkü adamın tavrında yarım delilik var. Hatırlayın Fatih Hoca’nın UEFA Kupası Finali’nde Emre’ye tepkisini kırmızı kart gördükten sonra…Veya benim oyuncularıma yaptığım tepkileri hatırlayın. Bizim çocuğumuzun yapısını ve nasıl davranılacağını yabancıların bilmesi mümkün değil. ” dedi.

VURAL: ALMANYA BİZİM ALT YAPIMIZ OLDU

Guus Hiddink’in oyuncu seçimini eleştiren Vural, Futbol Federasyonu’nun Almanya’yı altyapı gibi kullandığını savundu. “İki stoper sakatlandı mı takım kuramıyorsunuz. Yazık Servet Çetin’e çocuğu ne hale düşürüyorsunuz. Yani 6 ay maç oynamamış bir adama çok önemli bir maçta görev verirseniz hemen ondan randıman almanız mümkün olur mu? Hem onu bitiriyorsunuz, hem futbolu bitiriyorsunuz.

Dolayısıyla potansiyeli arttırmak lazım Almanya kapısı olmasa Türkiye bitti. Yani bir tür alt yapı gibi Almanya’yı kullanıyoruz. 2,5 – 3 milyon’dan adamlar Real Madrid’e 3 tane Türk asıllı oyuncu yolluyor. Biz 70 milyonluk ülkemizde 25 milyon genç arasında Milli Takımlara genç potansiyel bulamıyoruz. Futbolcu sayısı az, lisanslı oyuncu sayısı az, antrenör ve oyuncu yetiştiremiyoruz. Üstüne de yarışmaya çalışıyoruz.

VURAL: HIDDINK’E GÖREV VERENLER KORKAK

Hiddink’in Türkiye’de fazla zaman geçirmediğini, kulüp hocalarıyla sadece bir kez bir araya geldiğini belirten Yılmaz Vural, suçu Hollandalı Teknik Adamda değil, onu milli takımın başına getirenlerde aradığını söyledi. “Hiddink bizi çok hafife aldı galiba. O zamanki seçiciler, Mahmut Özgener Federasyon’u; İşte biz Fatih Terim’den sonra bir Türk Hoca ile problem yaşarız. Öyle bir yabancı isim getirelim ki kimse ret edemesin. Adam da başarılı olamaz ise deriz ki Dünya’nın en iyi antrenörünü böyle bir paraya getirdik. Adam yapamadı biz ne yapalım…diye düşündü. Sırf bu mantıktan dolayı böyle bir adam getirilir mi? Bu kadar korkak bir tarz olur mu?”

Hiddink’in takımı Avrupa Şampiyonası Finalleri’ne götürmesi durumunda takımın başında kalması gerektiğini ifade eden Yılmaz Vural, “Şu anda gitmemeli. İnşallah Play-Off’u da kazanır, gideriz. Yani Takımı Avrupa Şampiyonasına götürürse kalmalı. Yani dere geçilirken at değiştirilmez. Aksi büyük yanlış olur.” şeklinde konuştu.

VURAL: MİLLİ TAKIM HOCALIĞI NASIL YAPILIR GÖSTERECEĞİM

Yılmaz Vural, Program sunucusu Murat Çimen’in milli takımın hayaliniz devam ediyor mu, bu neden gerçekleşmedi şeklindeki sorusuna “Milli takım hedefimden vazgeçmeyeceğim. Hayatımız bitene kadar bu arzumuz devam edecek. İnşallah ileride antrenörlük nasıl olur, nasıl yapılır gösteririz. Yani sırf bir takımın başarısı değil aynı zamanda ülke futbolunun organizasyonu anlamında katkılarım olur diye düşünüyorum. Yıllarımızı verdik bu işe. Benim hak ettiğim yerde olamamamın sebebi ‘lobileşme’ faaliyeti. Eğer yaptığınız işte lobileşemezseniz olmuyor. Benim de burada eksiğim olmuş.” yanıtını verdi.

VURAL: BEN KÖLEYİM

Sporvizyon Programında sorulara samimiyetle cevap veren Yılmaz Vural, kendisini köleye benzetti. “Biz futbol ile uğraşanlar kimse alınmasın köle çocuklarıyız. Sosyal sınıf olarak işçi sınıfı çocuklarıyız. Futbol meşakkatli bir iş, bunu zengin çocuğu yapmaz. Bakın aralarına bir tane zengin çocuğu var mı? Niye çünkü çocuğa diyorlar 8’de kalk, 08:30’da kahvaltı, 9’da idman. Kişinin hayatını planlıyorsun. Gençliğini para karşılığında satıyor bu insan ve tabii ki karşılığında ekonomik bir çıkar olması söz konusu…

Birinci ligde 18 takımdan yaklaşık 450’ye yakın üst seviyede oyuncu var. Yani koca 70 milyondan 450 kişilik bir grup, Türkiye’yi eğlendirmek için sabah akşam çalışıyor, güçleniyor. Fizik ve mental anlamda hazırlanıp bir gösteri yapıyor. Staddan 80 bin kişi onları izliyor. Yani öyle önemli bir sosyal olay yapıyorsunuz ki… Futbol sadece 22 kişinin topun ardından koşması değil.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu