FutbolGündem

Bünyamin Gezer neden istifa etti!..

MHK’nın gözünden düşerek Spor Toto Süper Lig’de 5 haftada sadece iki maç yönetebilen 21 yıllık hakem Bünyamin Gezer, hakemliği bıraktığını bildirdi. Bünyamin Gezer, yarın yapacağı basın toplantısı yaparak ayrılış nedenlerini anlatacak.

Bünyamin Gezer hakemliği bıraktığını açıkladı. Üst klasman hakemlerinden Bünyamin Gezer 5 haftası geride kalan Süper Lig’de sadece 2 maç yönetebilmişti. Yaptığı yazılı açıklamayla hakemliği bıraktığını duyuran Bünyamin Gezer, yarın TSYD’de bir basın toplantısı düzenleyerek kararının gerekçesini açıklayacak.

39 yaşındaki Bünyamin Gezer açıklamasında “21 yıldır onur ve gururla sürdürdüğüme inandığım hakemlik görevimi noktalıyorum. Bu kararı almamda etkin olan nedenleri ve bundan sonra ne yapacağıma ilişkin projeleri yarın (13 Ekim Perşembe) saat 12.00’de TSYD’nin Levent merkez binasındaki Aydın Doğan Salonu’nda yapacağım basın toplantısıyla açıklayacağım” ifadelerini kullandı.

Bünyamin Gezer neden istifa etti

Bu sezon Süper Lig’de iki karşılaşmaya çıkan Gezer’in MHK’da görevini bırakma konusunda herhangi bir bilgi vermediği ancak bir hafta önce kurula “18 Ekim’e kadar tarafıma maç verilmemesini rica ediyorum” şeklinde mazeret dilekçesi sunduğu ortaya çıktı…

27 eylül günü İstanbul’da yapılan sezon içi değerlendirme seminerine katılan ve burada hakemliği bırakma konusunda herhangi bir sinyal vermeyen Gezer’in düdüğünü asma kararını bu seminerin ardından aldığı öğrenildi.

GEREKÇE MUSLERA RAPORU MU?

Sporx.com Genel Yayın Yönetmeni Tahir Kum’un özel haberine göre, MHK Başkanı Yusuf Namoğlu ve yardımcısı Metin Tokat’ın ilk dört haftada görev yapan üst klasman hakemlerinin verdikleri kararları analiz ettikleri bu seminerin ardından Gezer’in, 5. hafta maçına atanmaması ve Karabük maçında Muslera ile ilgili verdiği raporun da TFF Hukuk Kurulu tarafından farklı değerlendirilmesinin ardından bu sürpriz kararı aldığı iddia edildi. Gezer’in Karabük maçında kırmızı kart gösterdiği G.Saray file bekçisiyle ilgili olarak raporunda ihraç gerekçesi olarak “yaralayıcı – ciddi faul” tanımlaması yapmasına karşılık, hukuk kurulu ve PFDK’nun bunu “bariz gol şansını engelleme” olarak değerlendirmesine Gezer’in tepki gösterdiği öğrenildi.

MHK Başkanı Yusuf Namoğlu ise, Bünyamin Gezer’in hakemliği bırakacağı yönündeki iddialarıyla ilgili olarak Sporx’e, “Şu ana kadar kendisinin bana veya kurula bu yönde bir talebi olmadı. Ancak kendisi sezon başında bana hakemliği bırakma vaktinin geldiği yönünde imalarda bulunuyordu, yaşından ötürü. “Artık bu yükü fazla kaldıramıyorum” filan diyordu. Tabii kendisinin bileceği bir iş. Ben de hakemliği dört sene öncesinden bırakmıştım. Gerekçem vardı. Mutlaka Bünyamin hocanın da bu konuda bir gerekçesi vardır. Kendisiyle henüz konuşmadım, konuşacağım” dedi.

Yusuf Namoğlu, “Enteresan bir şey oldu. Benim Bünyamin hocanın mazeret dilekçesinden haberim yoktu. Kendisine de bu hafta maç veriyorduk. Sakatlığı veya herhangi bir mezareti filan var mı bakalım derken dilekçesi olduğunu öğrendik. Mazereti olmasaydı bu hafta maça çıkacaktı. Kendisiyle ilgili bizim herhangi bir problemimiz olmadı. Kaldı ki çıktığı son maçta aldığı notta gayet iyiydi. Böyle bir karar verdi mi bilmiyorum ama sezon başından beri bu şekilde bir düşüncesi kafasının bir köşesinde vardı” açıklamasını yaptı.

GEZER YORUMCU OLUYOR

Hakemliği bırakma kararı alan Bünyamin Gezer’in hakem yorumculuğu yapmak istediği iddia edildi. MHK Başkanı Yusuf Namoğlu’nun da “Böyle bir düşüncesinin olduğunu hakemlik konusunda yazıp çizmek istediği yönünde bir planı olduğunu duymuştum” demesi bu iddiayı güçlendirdi.

 

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu