FutbolGündemSon Dakika

Zafer Büyükavcı yazdı ”Fenerbahçe de Aykut Kocaman bombası”

Osmanlıspor maçı kazanılmasına karşın, takımın ikinci yarıda yine oyundan düşmesi ve büyük baskı yemesi, taraftarlar kadar Başkan Aziz Yıldırım’ı da çıldırttı.

Fanatik’in Haberine Göre;

Sezon başında Nani, Van Persie, Kjaer, Markoviç, Ozan Tufan, Volkan Şen ve Fernandao başta olmak üzere takımı yıldızlarla donatan Sarı- Lacivertliler; ligde 10 hafta geride kalmasına karşın oynanan futbola isyan ediyor. Tribünlerin sesine kulak veren Yıldırım, yönetici arkadaşlarının da memnuniyetsizliğini dikkate aldı ve düğmeye bastı.

Akçay bardağı taşırdı

Alınan karar şu: Pereira kesin olarak yollanacak. Çünkü takımın fizik kondisyonundaki sorun, devam ediyor. Üstelik Portekizli teknik adam, tüm telkinlere rağmen bu konudaki eleştirileri kabul etmiyor ve aynı idman programında ısrar ediyor. Samandıra’daki antrenmanlarda sadece 15 dakikalık tempolu çalışmalar yapıldığı, dolayısıyla maçlarda da 60. dakikadan sonra düşüşler yaşandığı söyleniyor. Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay’ın, maç öncesi tüm planlarını, Fenerbahçe’deki bu düşüşe göre yaptığını ifade etmesi, bardağı taşıran son damla oldu. Bu arada futbolcuların da Portekizli’nin idman sisteminden çok rahatsız olduğu iddia ediliyor. Pereira’nın gönderilmesi, maddi açıdan da büyük zorluk çıkartmayacak. Çünkü Portekizli’nin sözleşmesi tek taraflı fesih edilse bile, ödenecek tazminat toplam 1 milyon 798 bin Euro. Yapılan transferlere milyon Euro’lar harcayan yönetim, bu rakamı da ödemeye hazır.

Yanal veto edildi…

Daha sonra atılacak adımlar da belli… İlk etapta Fenerbahçe Yönetimi içinde iki isim telaffuz edildi: Aykut Kocaman ve Ersun Yanal… İki teknik adamın ortak özelliği ise çok yakın geçmişte Fenerbahçe’de çalışmaları ve her ikisinin de Sarı-Lacivertli renklere şampiyonluk sevinci yaşatmış olmaları… Ancak bu iki isimden Ersun Yanal, şampiyonluk sonrasında yaşanan gerilimler nedeniyle, bir çok yönetici tarafından veto edildi. Ersun Yanal cephesinde ise “Gelen teklifi kabul etmedi” söylentileri var. Başkan Aziz Yıldırım’ın en baştan beri istediği isim ise Aykut Kocaman…

Milli arada Samandıra’da

3 Temmuz sürecinde camiayı toparlayan, futbol takımını ayakta tutan Kocaman ile ilgili gelişmeler, 1 hafta sonra başlayacak. Çünkü Kocaman halen Konyaspor’un başında ve ligde 11. haftada Fenerbahçe-Konyaspor maçı var. Bu konuda çok hassas davranan Aziz Yıldırım, hem Konyaspor camiası hem de Aykut Kocaman’ı zor durumda bırakmamak için, bu karşılaşmanının ardından harekete geçecek. 5 Kasım’da deplasmandaki Ajax ve 8 Kasım’da Kadıköy’deki Konya maçlarında yine Vitor Pereira görev yapacak. Ardından lige verilecek milli arada ise Fenerbahçe takımının başında yeni teknik direktör ve ekibi olacak.

Kaynak : Fanatik – Zafer Büyükavcı

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu