Haber

2010 Dünya Kupası Cezayir milli takımı kadrosu

Uzun yıllar Fransa’nın sömürgesi olarak yaşayan, son dönemde ise iç politikada çalkantılı günler yaşayan Cezayir, tam 21 yıl sonra ulusal bir arenada, FIFA 2010 Dünya Kupası’nda kendini temsil etme şansı yakalayacak.

Hemen hemen tamamı Fransa doğumlu oyuncularıyla bir onur savaşına giren Cezayir ezeli rakibi ve belki de düşmanı Mısır’ı saf dışı ederek turnuvaya gelmişti. İki takıma arasında öylesine büyük bir öfke savaşı vardı ki 2009′da Mısırlı taraftarların oyuncularına maç öncesinde saldırmasıyla A Takım’dan dört oyuncu sakatlanmış ve maça çıkamamıştı.

Cezayir Mısır’dan sıyrıldı ve ne kadar çoğu futbolsever onların Fransa ile kupada aynı grupta yer almasını istese de bu dilekler gerçekleşmedi. Şimdi Cezayir, C Grubu’nda İngiltere, Slovenya ve Cezayir ile zorlu sınavlar verecek. 1962′den beri tam 32 teknik adam değişikliği yaşan Cezayir’de kupa öncesinde teknik adam Rabah Saadane 4 Mayıs’ta 30 kişilik kadroyu belirlerken 25 Mayıs’ta ise bu kadroyu 25 kişiye düşürdü.

Bu, Kuzey Afrika ekibinin 1986 Dünya Kupası sonrasında vereceği ilk ciddi sınav ve kendileri için şans olarak görülen turnuvada bu yıl Afrika Uluslar Kupası’nda elde ettikleri 4.?lüğün devamını getirerek çok büyük bir sürpriz yapma amacında. Turnuva öncesinde kilit isimlerden Bougherra’nın sakatlığının geçeceği tahmin ediliyor, genç yetenek Mourad Meghni ise sakatlığı sebebiyle Cezayir kadrosunda yok.

Afrika’nın Çöl Tilkileri lakaplı ekibi 1990-2008 yılları arasında gösterdiği gelişimi (1990 Afrika Uluslar Kupası Şampiyonluğu) son yıllarda 2010 Dünya Kupası finalleri başarısı haricinde yüksek bir seviyeye çıkartamadı ve bir sıçrayış peşindeler.

İŞTE CEZAYİR’İN 2010 KADROSU;

Kaleciler

Lounes Gaouaoui, Fawzi Chaouchi, M’bohi Rais Ouhed

Defans

Madjid Bougherra, Nadir Belhadj, Anther Yahia, Rafik Halliche, Habib Belaid, Abdelkader Laifaoui, Carl Medjani, Djamel Mesbah

Ortasaha

Yazid Mansouri, Riad Boudebouz, Medhi Lacen, Hassen Yebda, Karim Ziani, Adlane Guedioura, Fouad Kadir, Djamel Abdoun

Forvet

Abdelkader Ghezzal, Rafik Saifi, Rafik Djebbour, Karim Matmour

FİNALLERE NASIL GELDİLER?

Cezayir, Afrika elemeleri 3. turu C Grubu’nda Mısır, Ruanda ve Zambiya ile mücadele etti. Grupta Mısır ile 13 puan toplayarak ilk 2 sırayı paylaşan Cezayir, FIFA kuralları nedeniyle bu ülkeyle tarafsız sahada play-off maçı oynamak zorunda kaldı. Sudan’ın Omdurman kentinde oynanan maçı 1-0 kazanan Cezayir, Güney Afrika vizesini aldı.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu