Haber

2010 Dünya Kupası İngiltere milli takımı kadrosu

İlk ve tek Dünya Kupası başarısını, yani kupayı 1966′da kaldıran İngiltere bu sefer Güney Afrika’ya sinsi ve sistemli yaklaşıyor.

EURO 2008 finallerine katılamayarak adeta 7 ve 77 arasındaki tüm futbolseverleri şoke eden fakat İngiltere’yi iyi tanıyan futbolseveri “Klasik İngiltere, büyük turnuvalarda hep aynı, zaman zaman katılamazlar, sabittir bu” sözlerine iten bu takım önemli noktalarda maç kazanamıyor. 2002 ve 2006 Dünya Kupası’nda çeyrek finalde vedalar buna işaret. İngiliz kulüplerin uluslararası arenada yaptıkları, milli takımda geçerli sayılmıyor.

2001 ve 2006 yılları arasında takımı ilk kez İngiliz olmayan birine Sven-Göran Eriksson’a teslim eden federasyon 2006 Dünya Kupası’ndan sonra devam eden sözleşmeyi yakmak zorunda kalmıştı.

İngiltere’nin ulusal arenada iki büyük başarısı var, 1996′da ev sahipliğini yaptığı Avrupa Şampiyonası’nda yarı final ve daha önce de belirttiğimiz gibi 1966′da ev sahipliğini yaptığı Dünya Kupası zaferi. Misafir olmayı sevmiyorlar…

Tek sıkıntısı Rooney’nin partneri ve verimliliği olan İngilizler turnuvada C Grubu’nda Cezayir, ABD ve Slovenya ile karşılaşacak. 2000′li yılların ortası kılavuz alındığında İngilizlerin bu turnuva öncesi teknik anlamda en büyük avantajı takımın içindeki birlik. İlk turda İngiltere’nin 3′te 3 yapmaması büyük bir sürpriz olarak nitelendirilebilir.

İçten içe ise bazı futbolseverlerin gizli favorisi olma durumu ise devam ediyor. Bobby Robson egemenliği altında 1986′de çeyrek final, 1990′da dördüncülük gören İngiltere uzun yıllar sonra tarih yazabilecek mi? Göreceğiz. Takımın teknik patronu Fabio Capello’nun turnuva öncesi ise şartı şu: “İngiltere mutlaka final oynamak zorunda…”

Elemelerde 10 maçından 9′unu kazanan İngiltere bu maçlar göz önüne alındığında ağırlıklı olarak 4-2-3-1 ve 4-4-2 dizilişiyle sahada yer alıyor. Sadece Kazakistan ile oynanan ve 5-1 galibiyetle biten maçta 4-3-3′ü tercih eden İtalyan teknik direktör Fabio Capello için taktiğinin kilit isimleri orta sahanın dinamosu Frank Lampard ve Gareth Barry ile sol bekte alternatifi zayıf olan Ashley Cole. Forvette Wayne Rooney İngiltere’nin altın anahtarı konumunda bulunurken Rooney’in olası bir çift forvetli sistemde ilk partneri Emile Heskey ve Peter Crouch oluyor. Jermain Defoe ve Walcoltt ise 2009 yılı içinde birçok sakatlık geçirmişti. İngiltere’nin bugün formda oluşunda taktik açıdan yükselişin büyük etkisi olduğu bir gerçek.

İŞTE İNGİLTERE 2010 KADROSU;

Kaleciler

David James, Robert Green, Joe Hart

Defans

Glen Johnson, Ashley Cole, Michael Dawson, John Terry, Stephen Warnock, Matthew Upson, Jamie Carragher, Ledley King

Ortasaha

Steven Gerrard, Aaron Lennon, Frank Lampard, Joe Cole, Gareth Barry, James Milner, Shaun Wright-Phillips, Michael Carrick

Forvet

Peter Crouch, Wayne Rooney, Jermain Defoe, Emile Heskey

FİNALLERE NASIL GELDİLER?

Avrupa elemeleri 6. Grup’ta mücadele eden ve 10 maçta 9 galibiyet ve 1 yenilgi alarak, gruptan lider çıkan Fabio Capello’nun takımı, Güney Afrika vizesi alırken zorlanmadı.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu