FutbolGündem

Galatasaray Kulübü 2. Başkanı Özkan Olcay’dan sert açıklama!..

Galatasaray Kulübü 2. Başkanı Özkan Olcay’dan sert açıklama!.. Özkan Olcay, Galatasaray olarak şanssız bir dönemden geçtiklerini belirterek, yönetim olarak kendilerinin de tedbirleri hayata geçirmeyi planladıklarını söyledi…

Türk Telekom Arena’da 1905 Galatasaraylı Yönetici ve İşadamları Derneği tarafından düzenlenen “Sarı Kırmızı Kareler” fotoğraf yarışmasının ödül törenine katılan Özkan Olcay, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Şampiyonlar Ligi’nde 4-1 mağlup oldukları Real Madrid maçıyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Özellikle ilk yarıdaki futbol ve skor bizi ümitlendirdi. İlk yarı bittiğinde, 1-1’lik skor, 10 kişi kalmış rakip ve yürekli bir şekilde oynayan Galatasaray, hepimizi heyecanlandırdı. Bir sürprizle çıkabilir miyiz ümidi, ne yalan söyleyeyim bu kadar senelik tecrübeme rağmen beni de daha farklı düşünmeye yönlendirmişti. İkinci yarıya bir başladık, oyuncularımız birden bire ilk yarıdaki o güzel, tedbirli oyunu kenara bırakıp, bir maceranın peşine düşmüş gibi saldırıya geçtiler. Gelen goller de bizi ‘yine hüsran’ dedirtecek pozisyona getirdi. Bu bakımdan çok üzgünüz.”

Olcay, Galatasaray’ın Süper Lig ve Avrupa’da çok önemli maçları bulunduğunu vurgulayarak, “En kısa zamanda toparlanmak için, elimizdeki mevcut imkanları en iyi şekilde nasıl kullanabileceğimizi, en iyi performansı nasıl sağlayabileceğimizi düşünüyoruz. Yumak gibi, sıkılmış bir yumruk gibi kenetlenerek, moral bozucu hiçbir faktörü göz önüne almaksızın, Galatasaray’ın başarılarına yine geri dönmesini sağlayacak tedbirleri hayata geçirmeyi planlıyoruz” dedi.

Özkan Olcay, ara transfer dönemine yönelik sorular üzerine, sadece yapmış olmak için transfer yapmayacaklarını ifade ederek şöyle konuştu; Piyasadaki mevcut malzeme, bizim istediğimiz seçimleri yapmamıza el verecek şekilde değil. Ticarette bir kural vardır, arz ve talep durumu geçerlidir. Arz edilen malzeme ile talep dengeli olmalıdır. Herkes malzemenin değerini bir kenara bıraktı, ‘ne kadar fazla isteyebilirim?’, ‘zor durumdalar, ne alabilirim?’ düşüncesinde. Biz, illa transfer yapmış olmak için, neticesinde faydasını görmeyeceğimiz, alelacele bir transfere sıcak bakmıyoruz.

Galatasaray’ın elinde gayet kıymetli elemanlar var. Fakat yabancı sınırlamasının getirdiği mecburiyetler nedeniyle oynatamadığımız oyuncuların, yeterince şans bulamamaktan formlarını kendilerine yakın seviyeye taşıma fırsatı bulamamaları da bu zor dönemecin ortaya çıkardığı güçlüklerden bir tanesidir. Elimizden geleni yapacağız ama şansa da ihtiyacımız var. Şu sıralarda her şey düşündüğümüzün tersine gelişiyor. Beklemediğimiz çok sayıda sakatlığın üst üste gelmesi, en kritik yerlerdeki oyuncularımızın sakatlanması, bizim şanssızlıklarımızı ortaya çıkarıyor. Ama mücadelemizi hiç yılmadan sürdüreceğiz. Daima ileriye bakarak, başarılı olmanın gerekleri neyse, mantıklı ve akıllı bir şekilde davranarak, bu kriz dönemini aşmak için bütün gayretimizi ortaya koyacağız.

Olcay, teknik direktör Roberto Mancini’ye yönelik eleştiriler üzerine de şunları söyledi; Mancini de neticede bizim gibi insan. Elinde sihirli değnek yok. Herkes birbirini tanıyacak. Eksikleri gidermek için belirli bir zaman içinde bu kritik sürecin gerektirdiği çalışmaları yapacağız. Biraz zamana ihtiyacımız var. Uluslararası futbol piyasasında Mancini’nin 44 sene şampiyon olmamış bir Manchester City takımını alıp Premier Lig’de şampiyonluk yaşatması, bize ‘yiğidi vur ama hakkını teslim et’ dedirtecek pozisyonda olduğumuzu hatırlatıyor. Biraz sabırlı olmak doğru olacaktır.

SARI KIRMIZI KARELER YARIŞMASI SONUÇLANDI

Bu arada 1905 Galatasaraylı Yönetici ve İşadamları Derneği’nin gelenekselleşen fotoğraf yarışması “Sarı Kırmızı Kareler” sonuçlandı. Bu yıl 11’incisi düzenlenen “Sarı Kırmızı Kareler” fotoğraf yarışmasında, dereceye giren foto muhabirlerine, Türk Telekom Arena’da bugün düzenlenen törenle ödülleri verildi.

Törene Divan Başkanı İrfan Aktar, Galatasaray Spor Kulübü İkinci Başkanı Özkan Olcay, Başkan Yardımcısı Ümit Özdemir, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Cibara, İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan, 1905 GSYİAD Başkanı İsmail Sarıkaya ve çok sayıda davetli katıldı. Bu seneki ödül töreni, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Zaman Gazetesi muhabiri Hacı Hasdemir’e ithaf edildi.

Yarışmada birinciliği Açık Mert Korkusuz Gazetesi’nden Hüseyin Çağlar, ikinciliği Fanatik Gazetesi’nden Murat Akbaş, üçüncülüğü Sabah Gazetesi’nden Erkan Koyuncu elde etti.  Kazanan yarışmacılara ödülleri Divan Başkanı İrfan Aktar, Galatasaray Spor Kulübü İkinci Başkanı Özkan Olcay, Başkan Yardımcısı Ümit Özdemir ve 1905 GSYİAD Başkanı İsmail Sarıkaya tarafından verildi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu