Haber

2010 Dünya Kupası Paraguay milli takımı kadrosu

Afrika futbolunun önde gelen ekiplerinden Kamerun, özellikle İtalya 90′da gösterdiği performansla dünya futbolunda ün yaparken 2000′li yıllarda da, Avrupa’nın devlerinde forma giyen oyuncularıyla dikkatleri çekti.

Afrika Uluslar Kupası’na son yıllarda favori ekipler arasında katılan ancak beklentileri karşılayamayan “İnatçı Aslanlar” 20 sene önce bu kupada yakaladıkları başarıyı tekrarlamak istiyor.

O dönem Roger Milla önderliğinde bu başarıya ulaşan Kamerun adına bu turnuvanın en önemli ismi hiç kuşkusuz Samuel Eto’o olacak. Inter’in yıldız forvetin yanı sıra Emana, Idrissou, Ekotto ve Makoun gibi oyuncular da Kamerun’un önemli isimleri arasında. Ülkemizden Souleymanou Hamidou (Kayserispor), Geremi Njitap (Ankaragücü) ve Rigobert Song (Trabzonspor) gibi isimler de “İnatçı Aslanlar” adına forma giyecek.

Kamerun’u genelde 4-5-1 ve 4-2-3-1 dizilişleriyle maça yayılırken görmekteyiz. Güçlü ve fizikli orta sahasını kalabalık tutan Afrika ekibi, ileri uçta Eto’o’nun sürati ve yırtıcılığını kullanmakta…

Dünya Kupası’nda Hollanda ve Danimarka gibi iki Avrupa ülkesinin yanı sıra Japonua ile aynı grupta yer alan Kamerun, Hollanda’nın favori olduğu grupta öncelikle Danimarka ile ikincilik mücadelesi verecek. Bu bağlamda, Japonya ile oynanacak grup ilk maçını kazanarak bu yolda ilk adımı atmayı hedefliyor.

İŞTE KAMERUN 2010 KADROSU;

Kaleciler

Carlos Kameni, Hamidou Souleymanou, Guy Roland Ndy Assembe

Defans

Benoit Assou-Ekotto, Nicolas Nkoulou, Rigobert Song, Sebastien Bassong, Geremi Njitap, Gaetan Bong, Aurelien Chedjou, Stephane Mbia

Ortasaha

Alex Song, Landry Nguemo, Achille Emana, Jean Makoun, Enoh Eyong Tarkang, Georges Mandjeck, Joel Matip

Forvet

Samuel Eto’o, Eric Choupo-Moting, Achille Webo, Mohamadou Idrissou, Vincent Aboubakar

FİNALLERE NASIL GELDİLER?

Kamerun, 2010 Dünya Kupası Afrika elemelerine 2. turdan katıldı. Bu turda Cape Verde Adaları, Tanzanya ve Mauritus ile 1. grupta yer alan Japonya, grubu ilk sırada tamamlayarak 3. tura kaldı. Kamerun 3. turda Togo, Fas ve Gabon ile 1. gruptan altı maçta dört galibiyetle lider olarak çıktı ve finallere gelmeye hak kazandı.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu