Haber

2010 Dünya Kupası İtalya milli takımı kadrosu

Brezilya’dan sonra tarihin en başarılı milli takımı olan İtalya, Güney Afrika’ya son dünya şampiyonu sıfatıyla geliyor.

2006 Dünya Kupası finalinde Fransa’yı yenen İtalya, bu kupayı 4. kez müzesine götürmüş ve Brezilya’dan sonra Dünya Kupası’nı en çok kazanan takım unvanını eline geçirmişti.

2006′da İtalya’ya Dünya Kupası’nı kazandırdıktan sonra görevinden ayrılan Marcello Lippi yerini Roberto Donadoni’ye bırakmıştı. Donadoni’nin EURO 2008′de gösterdiği performans İtalyanları memnun etmedi ve Temmuz 2008′de yeniden başa geçen Lippi, Gök-Mavililer’e Güney Afrika vizesini rahat bir şekilde aldırdı.

İtalya Milli Takımı zaman zaman eleme gruplarından çıkma aşamasında zorluklar yaşasa da, katıldıkları her turnuvada gizli favori konumundalar. Disiplinli savunma anlayışları ve sert oyun yapıları, rakip takımların pozisyon bulmasını aza indirirken; karşılaşmaları defansif yapılarıyla kazanan bir ekip. Lippi, 2006′da şampiyon oldukları kadroya göre biraz daha revizyona gitti.

Mücadelenin üst düzeye çıkacağı ve oldukça sıcak bir havada oynanacak maçlarda, İtalyanlar güçlü fizik yapılarıyla ön plana çıkacak. Lippi de bunun bilincine vararak, daha genç ve hırslı futbolcuları kadroya dahil etti.

İtalyan teknik adam Marcello Lippi, Güney Afrika’ya götüreceği kadroya veteran isimleri almadı. Geçtiğimiz dönem milli takımın vazgeçilmezi olan yıldız fubolcular, 2010 kadrosunda kendilerine yer bulamadı. Roma’nın kaptanı Francesco Totti, Luca Toni, Juventus’un emektar futbolcusu Alessandro Del Piero, Sampdoria’nın forveti Antonio Cassano; Gök-Mavililer ile Dünya Kupası’nda forma giyemeyecek.

Güney Afrika’da F Grubu’nda yer alan İtalya; Paraguay, Yeni Zelanda ve Slovakya ile eşleşti.

Gök-Mavililer’i grupta zorlaması beklenen tek rakip Paraguay olarak gözüküyor. Güney Amerika elemelerinde 3. sırayı alarak Güney Afrika vizesini kapan Paraguay’ın göstereceği performans; grubun şekillenmesinde büyük önem arz edecek. F Grubu’nda ilk maçın İtalya – Paraguay olması da, liderliği belirleme açısında erken final niteliğinde olacak.

Çek Cumhuriyeti, Slovenya ve Polonya’nın yer aldığı eleme grubundan lider çıkan Slovakya, büyük bir sürpriz yaparak Dünya Kupası’na katılma hakkı kazandı. Az gol atan ve az gol yiyen katı takım görüntüsündeki Slovakya, EURO 2004′teki Yunanistan görünümünde. İtalya ile oynayacakları maç ise az gollü geçmeye müsait. Slovakya sürpriz yapması muhtemel bir ekip.

Değişilmez tercih Buffon’un önünde Chiellini ve Cannavaro yer alırken, sağ bekte Zambrotta, sol bekte ise Grosso’nun görev alması bekleniyor. Orta alanda ise, Lippi döneminde ilk 11′de forma şansı bulmaya başlayan De Rossi’nin görev alması muhtemel. Orta sahadaki diğer savaşçılar ise Palombo, Gattuso ve Pirlo. Orta alanda ileriye dönük kanat tercihi ise Camoranesi. İtalya’nın hücum hattı yine güçlü. Bu sezon harikalar yaratan Gilardino, Quagliarella, Di Natale, Iaquinta ve Boriello’dan oluşan hücum hattı rakiplere korku salmaya yeter de artar bile.

İŞTE İTALYA 2010 KADROSU;

Kaleciler

Gianluigi Buffon, Federico Marchetti, Morgan De Sanctis

Defans

Christian Maggio, Domenico Criscito, Giorgio Chiellini, Fabio Cannavaro, Salvatore Bocchetti, Gianluca Zambrotta, Leonardo Bonucci

Ortasaha

Daniele De Rossi, Simone Pepe, Gennaro Gattuso, Claudio Marchisio, Mauro Camoranesi, Angelo Palombo, Andrea Pirlo, Riccardo Montolivo

Forvet

Vincenzo Iaquinta, Antonio Di Natale, Alberto Gilardino, Fabio Quagliarella, Giampaolo Pazzini

FİNALLERE NASIL GELDİLER?

Avrupa elemelerinde 8. Grup’ta İrlanda Cumhuriyeti, Bulgaristan, Kıbrıs Rum kesimi, Karadağ ve Gürcistan ile mücadele eden İtalya, 10 maçta 7 galibiyet ve 3 beraberlik alarak grubundan lider çıkmayı başardı.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu