DünyaGündem

Miquel Roque kansere yenik düştü

Miquel Roque kansere karşı verdiği savaşı kaybetti. Son olarak Real Betis forması giyen Roque, 23 yaşında hayata gözlerini yumdu. İspanyol futbolcunun ölüm haberi spor camiasını derin bir üzüntüye boğdu.

Futbol dünyası genç bir neferini kansere kurban verdi. Barcelona altyapısında yetişen ve Liverpool ile Real Betis takımlarında da forma giyen 23 yaşındaki defans oyuncusu Miquel Roque, kansere yenik düştü. Ntvspor’un haberine göre, 2011 yılının mart ayında sırt ağrıları sebebiyle rutin bir kontrole giden İspanyol futbolcunun kalça kemiğinde tümör tespit edilmişti. Bir yılı aşkın bir süredir tedavisi süren Roque, kansere karşı olan savaşını kaybetti.

Kariyerinin ilk profesyonel maçına 2006 yılında Olimpiyat Stadı’nda oynanan Galatasaray – Liverpool maçında çıkan Roque, ilerleyen yıllarda kırmızı-beyazlı ekipte kalıcı olmayı başaramamıştı. Oldham Athletic, Xerez ve Cartagena gibi takımlarda kiralık olarak forma giyen Roque, 2009 yılında Real Betis’e transfer olmuştu.

Roque’nin ölümü ailesi gibi bütün spor camiasını da yasa boğdu. Roque’nin eski kulüpleri Liverpool ve Real Betis resmi sitelerinden yaptıkları açıklamalarla genç futbolcunun ölümününden duydukları üzüntüyü dile getirirken, Roque’nin ailesine başsağlığı diledi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu