FutbolGündem

A Milli Futbol Takımımızın 2014’teki fikstürü belli oldu!..

Futbolda 2014 yılında Brezilya’nın ev sahipliğinde düzenlenecek olan Dünya Kupası elemeleri fikstür toplantısı Amsterdam’da yapıldı. Hollanda, Estonya, Romanya, Macaristan ve Andorra rakibimiz oldu.

Teknik adamlar fikstür de anlaşamadığı için ikinci kez bir araya gelirken, bu kez direkt kura çekilişine geçildi.

Türkiye A Milli Takımı’nın da bulunduğu D Grubu’nun fikstür toplantısı Hollanda’nın Başkenti Amsterdam’da Sheraton Hotel’de yapıldı. TSİ 10.00’da başlayan toplantıya, Türkiye Futbol Federasyonu adına A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Milli Takımlar Müdürü Hüseyin Coşkun ve Türker Tozer katıldı.

Grupta bulunan takımlardan, Andora adına Tomas Gea, Jesus Luis Alvarez de Eulate, Teresa Figueras, Estonya adına Arno Pijpers, Raili Ellermaa, Macaristan adına Dr. Marton Vagi, Sandor Berzi, Sandor Egervari, Romanya adına Adalbert Kassai, Victor Piturca, Ovidiu Costesin ve Hollanda adına Dick Voorn, Hans Jorritsma katıldı.

Basına kapalı görüşmede ülke temsilcileri fikstür belirlemede yine anlaşmaya varamayacağı için kura çekimi ile fikstürün belirlenmesine karar verildi. 2014 Dünya Kupası elemelerinde A Milli Takımımızın yer aldığı D Grubu’nda fikstür, bugün Hollanda’nın Amsterdam kentinde yapılan kura çekimi ile belirlendi.

Sheraton Airport Hotel’de TSİ 10.00’da gerçekleştirilen toplantının başında, federasyon heyetleri fikstür üzerinde daha fazla tartışma yapmanın yersiz olduğu konusunda anlaşınca, doğrudan kura çekimi aşamasına geçildi.

Kura çekimi sonrasında A Milli Takım’ın fikstürü şu şekilde oluştu;

7 Eylül 2012 Hollanda – Türkiye, 11 Eylül 2012 Türkiye – Estonya, 12 Ekim 2012 Türkiye – Romanya, 16 Ekim 2012 Macaristan – Türkiye, 22 Mart 2013 Andorra – Türkiye, 26 Mart 2013 Türkiye – Macaristan, 6 Eylül 2013 Türkiye – Andorra, 10 Eylül 2013 Romanya – Türkiye, 11 Ekim 2013 Estonya – Türkiye, 15 Ekim 2013 Türkiye – Hollanda.

A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı; Gruptan birinci çıkacağımıza inanıyorum

A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, bugün Hollanda’da yapılan 2014 Dünya Kupası Kura Çekimi’nin ardından fikstür hakkında değerlendirmelerde bulundu. Elemelerin başında ve sonunda Hollanda ile karşılaşmanın bir avantaj olduğunu vurgulayan Abdullah Avcı şöyle konuştu; Herkes için hayırlı olsun. İyi bir kura olduğunu düşünüyorum. Grubun favorisiyle deplasmanda başlamanın avantaj olduğunu düşünüyorum. Konsantrasyon açısından da iyi olacak. Bunun değerlendirmesini daha sonraki aşamalarda yapacağız.

Noter huzurunda kura çekimi yapıldı. Şimdi FIFA’ya bildirilecek. Biz de bunun üzerinden çalışmalarımıza başlayacağız. 2005 senesinde gençlerle oynarken kura çekiminde vardım. O zaman da ev sahibini çekmiştim, yine ev sahibini çektim, hayırlısı. İlk maçta böyle bir takımla başlamak daha iyi oldu. Grubumuzda iyi takımlar var. Romanya’nın her zaman standardı vardır. Macaristan çıkış içerisinde. Estonya geçende Play-Off oynadı. Ancak bizim de hedeflerimiz var. Birinciliği hedefliyoruz.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu