DünyaGündem

Platini’den ilginç öneri; Sarı kart gören oyuncu bir süre kenara gönderilmeli!..

Platini’den ilginç öneri; Sarı kart gören oyuncu bir süre kenara gönderilmeli!.. UEFA Başkanı Michel Platini, ilginç açıklamalarda bulundu. Sarı kart kuralının değişmesini isteyen Platini, kart gören oyuncuların ragbi ya da buz hokeyinde olduğu gibi, bir süre kenara gönderilmelerinin daha mantıklı olacağını söyledi…

UEFA Başkanı Michel Platini, İspanyol As Gazetesi’ne verdiği röportajda, futbol kurallarında çarpıcı değişiklikler önerdi. Ntvspor’un haberine göre, Platini’nin gündeminde özellikle sarı kart kuralı vardı… UEFA başkanı, sarı kart gören bir oyuncunun, 10-15 dakika süreyle saha kenarına gönderilmesinin, hali hazırdaki uygulamadan çok daha etkili sonuç vereceği görüşünde… Sarı kart sınırına ulaşan oyuncunun, bir sonraki maçta cezalı duruma düşmesinin, mevcut karşılaşmaya etkisi olmadığını vurgulayan Platini; “Kart cezasından o anda rakibiyle mücadele eden takım faydalanmalı. Oyuncusu cezalı duruma düşen takımın bir hafta sonraki rakibi değil” dedi.

Platini, kalecilere verilen kart cezaları hakkında da konuştu. Gole giden oyuncuyu engelleyerek penaltıya sebebiyet veren kalecilere kırmızı kart gösterilmesine karşı çıkan UEFA başkanı; “Zaten penaltı en büyük ceza. Bunun üzerine kaleciye kırmızı kart gösterilmesi bence aşırıya kaçıyor” ifadesini kullandı.

Kart uygulaması konusundaki kural değişikliklerinin uzun süredir gündemlerinde olduğunu söyleyen Platini, FIFA ve UEFA’daki birçok üyenin kendisiyle hem fikir olduğunu; ancak futbolun kural koyucu organı Uluslararası Futbol Birliği Kurulu’ndaki bazı üye ülke temsilcilerini ikna edemediklerini dile getirdi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu