FutbolGündem

Beşiktaş, Schuster ile Aurelio için tahkime gidiyor

Beşiktaş, teknik direktör Bernd Schuster ile Mehmet Aurelio’ya verilen cezaların indirimi için Tahkim Kurulu’na gidiyor.

Spor Toto Süper Lig’in 19. haftasında Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi-Beşiktaş maçında hakem Fırat Aydınus’a küfür ettiği için önce tribüne gönderilen ardından da PFDK ‘dan 3 maç ceza alan Bernd Schuster ‘i savunan hukuk işlerinden sorumlu yönetim kurulu üyesi Ahmet Akpınar, ”Schuster küfür etmediğini söylüyor” dedi.

Maçın hakemi Fırat Aydınus’un raporunda Schuster ’in oyun alanını terk ettiği yönünde raporu olduğunu belirten Ahmet Akpınar, Radyospor’a yaptığı açıklamada, “Fırat Aydınus’un raporunda Schuster ’in oyun alanını terk ettiği yönünde raporu var. Burada hakem kararı esastır. Hakem, Schuster ’in cezasını uygun görmüştür; zaten bu konuda ceza gelmedi” diyerek şunları söyledi;

Akreditasyon kartı nedeniyle 5 bin lira ceza geldi. Schuster ’in küfür ettiği iddia edildi; ama görüntüler çok net. Televizyonlarda bunu defalarca gösterdiler. Görüntülerden bunu anlıyoruz. Küfür nidası göremedik. Küfür ettiği iddiası raporda da var; ama Schuster, ısrarla küfür etmediğini söylüyor. Biz de kendisine saygı duyuyor, inanıyoruz. Ayrıca Schuster ’in itiraz ettiği konularda haklı olduğu tüm hakem yorumcuları tarafından belirlendi. Bizim temennimiz Schuster’e ceza verilmemesi yönündeydi; fakat 3 maç geldi; tahkime gideceğiz.

Ahmet Akpınar; Ziraat Türkiye Kupası’nı alacağız

Kupa mücadelesine de değinen Ahmet Akpınar, “Beşiktaş, övgü dolu yazıları hak eden bir futbol ortaya koyuyor. Oyuncularımız müthiş potansiyele sahip, zaten bunun en açık göstergesi takımımızın dünyanın en iyi takımlar sıralamasında 26. basamağa yükselmesidir.

Kupada, yarı final maçı için çok büyük avantaj elde ettik. Yarı finalde rakip kim olursa olsun, Beşiktaş ’ın hedefi bellidir. Kupayı alacağız. Karabükspor maçında da taraftarımızdan aynı çoşkuyu bekliyor, korsan ürün almamalarını istiyoruz; çünkü her korsan ürün Beşiktaş ’ın ekonomisine vurulmuş bir darbedir” diye konuştu.

Ahmet Akpınar; İverson’ın sözleşmesini feshedersek bu gönül rızasıyla olacak

Iverson’ın durumuyla da ilgili açıklama yapan Ahmet Akpınar, “Allen Iverson’un durumuyla ilgili değerlendirmemiz devam ediyor. Yönetim olarak bir karar vereceğiz ve bunu kamuoyuna duyuracağız. Eğer sporcu, her hangi gerekçeyle uzun süre takıma katkı sağlayamıyorsa, kulübün hukuksal olarak sözleşmeyi feshetme hakkı var.

Fakat bizim tavrımız, başkanımızın da ifade ettiği gibi, oyuncularımızla ters düşmeden, gönül rızasıyla görüşme yapmak, feshedilmesi gerekiyorsa karşılıkla kabullenme şeklinde bunu yapmak istiyoruz. Raporlar doğrultusunda yönetim kurulunda bunun kararı verilecek” dedi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu