FutbolGündem

Affan Keçeci’den Fikret Orman’a sert eleştiri

Affan Keçeci’den Fikret Orman’a sert eleştiri… Beşiktaş’ta muhalefetin etkin isimlerinden Affan Keçeci, başkan Fikret Orman ve yönetimini sert dille eleştirdi. Affan Keçeci, ‘Gerçekten yanlış bir şey yapılmışsa ve siz de sadece yakınmakla yetinirseniz, bu suça ortak olursunuz’ dedi.

Ntvspor Radyo’da Bülent Yüksel’in sunduğu “13” programına katılan Affan Keçeci, Fikret Orman yönetiminin voleybol şubesinin faaliyetlerini bir yıl dondurmasıyla ilgili olarak “Beşiktaş’ımızın bir şubesinin askıya alınması, dondurulması beni müthiş bir şekilde yaralamıştır; ilk defa böyle bir şeye şahit oluyorum. Beşiktaş’ımızın tüm branşlarda şampiyon olması gerekir ve sporcuların milli takım forması giymeleri hepimizin gönlündedir” ifadelerini kullandı.

Keçeci, Fikret Orman’ın Ricardo Quaresma hakkındaki sözlerini ise şöyle eleştirdi;

Başkan’ın futbolcusu hakkında devamlı konuşması bana göre de son derece yanlıştır. Yönetim olarak bir futbolcunuzu devamlı olarak takımda bulundurma mecburiyetiniz de yoktur. Birçok futbolcu veya diğer dallardaki sporcular gelirler giderler, bu sadece Beşiktaş’ımıza özgü bir şey değildir, bütün takımlara özgü bir şeydir. Ama bazı futbolcular çok ter dökmüştür, tribünleri ayağa kaldırmıştır ve taraftarlar onun formasını alıp sırtına geçirmiştir.

Sevelim veya sevmeyelim, Beşiktaş’ın tarihine geçmiştir o futbolcular. Bu yüzden bir başkanımızın çıkıp bir futbolcuyla ilgili bu tarzda demeç vermesini ben de çok yadırgadım ve yanlış olduğunu düşünüyorum. Başkanımızın Quaresma ile ilgili söyledikleri, en basitinden pazarlama tekniği olarak da yanlış bir davranış. Bir futbolcunuzu gözden çıkardıysanız ve bonservisi de hala sizin elinizdeyse, bunu yapmanız son derece yanlıştır.

Ayrıca biliyorsunuz ki FIFA ve UEFA’nın talimatına göre, siz başka bir takımla bonservis üzerinde anlaşsanız dahi futbolcu gitmek istemedikten sonra gitmez. Yetki ve hak futbolcudadır. Quaresma bir sene daha Beşiktaş’ın futbolcusu, doğru mu? Eğer “gitmek istemiyorum” derse ne olacak? Quaresma büyük bir değer ve bu futbolcudan Beşiktaş’ın kasasına büyük bir miktar girmesi düşünülüyor. Evet Quaresma’yı teknik direktör istemeyebilir, gönderilebilir. Ancak bunun pazarlama tekniği bu değildir.

Fikret Orman suça ortak olur!

Affan Keçeci, Yıldırım Demirören dönemi ve Fikret Orman’ın tutumu hakkında ise şunları söyledi;

“Diğer bir konu da şu ki eski yönetime; bırakmış oldukları borçlardan ötürü devamlı olarak bir serzeniş var. Benim için isim farketmez, Beşiktaş’ı bu kadar borca sokan her kimse, bu başkanınız olur, yöneticiniz olur, yönetim dışında profesyonel bir isim de olabilir… Her kim ise, bu konu hakkında yönetim, hem adli yönden hem de kulübümüzün tüzüğü gereği, profesyonel disiplin yönetmeliğine uygun olarak işlem yapması gerekmektedir.

Eğer gerçekten yanlış bir şey yapılmışsa ve siz de sadece yakınmakla yetinirseniz, bu suça ortak olursunuz. Bir vakit gelir, yeni yönetim gelir, o zaman size de sorarlar “siz madem böyle bir yanlışı tespit ettiniz, neden yasal bir işlem yaptırmadınız” diye… Sizin de yasal işlemleri yaptırmakla ilgili sorumluluğunuz vardı, o zaman sizin de hesap vermeniz gerekebilir.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu