FutbolGündem

Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’ndeki rakibi Vaslui oldu

Şampiyonlar Ligi’ndeki temsilcilerimizden Fenerbahçe’nin 3. ön eleme turundaki rakibi belli oldu! Sarı-lacivertliler Romanya’dan Vaslui ile eşleşti. İlk maç İstanbul’da, rövanş maçı ise Romanya’da oynanacak.

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu kuraları İsviçre’nin Nyon kentinde çekildi. Bu sezon ülkemizi Galatasaray’la birlikte Şampiyonlar Ligi’nde temsil edecek olan Fenerbahçe’nin rakibi Romanya’nın Vaslui ekibi oldu. İlk maç İstanbul’da oynanacak. Üçüncü ön eleme turundaki ilk maçlar 31 Temmuz-1 Ağustos, rövanşlar ise 7-8 Ağustos tarihlerinde oynanacak.

Spor Toto Süper Lig’i geçen sezon ikinci sırada bitiren Fenerbahçe’nin, Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalabilmek için bu turun ardından play-off turunu da geçmesi gerekiyor.

Temsilcimiz Fenerbahçe, kura çekimi öncesi kendi yer aldığı grupta Dinamo Kiev (Ukrayna), Panathinaikos (Yunanistan) ve FC København (Danimarka) ile birlikte seribaşı takım olarak yer aldı. Sarı lacivertli ekibin muhtemel rakipleri ise şöyleydi; Club Brugge (Belçika), Vaslui (Romanya), Feyenoord (Hollanda) ve Motherwell (İskoçya).

Şampiyonlar Ligi’nde 3. ön eleme turu eşleşmeleri şöyle:

Fenerbahçe – Vaslui
Motherwell – Panathinaikos
Dinamo Kiev – Feyenoord
Kobenhavn – Club Brugge
Maribor/Zeljeznicar – Dudelange/Salzburg
BATE Borisov/Vardar / Skënderbeu/Debreceni
Cluj – Slovan Liberec/Shakhter Karagandy
Anderlecht – Shamrock Rovers/Ekranas
Buducnost/Slask Wroclaw – New Saints/Helsingsborgs
Ulisses/Sheriff – Ludogorets Razgrad/Dinamo Zagreb
Celtic – Helsinki/Reykjavík
Molde/Ventspils – Flora Tallinn/Basel
Zilina/Hapoel Kiryat Shmona – Neftçi/Zestafoni
Limassol/Linfield – Valletta/Partizan

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu