DünyaGündem

Alexis Sanchez Arsenal’de!..

Alexis Sanchez Arsenal’de!.. Arsenal’ın Alexis Sanchez’i transfer etmesi, Arsene Wenger ve takım tarafından memnuniyetle karşılandı. Barcelona’nın Cesc Fabregas ve Alexis Sanchez transferlerinden elde ettiği geliri, Luis Suarez’i almak için kullanması bekleniyor.

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenal’ın Barcelona’nın Şilili yıldızı Alexis Sanchez’i transfer etmesi, iki kulüpte de büyük yankı uyandırdı. Ntvspor’un haberine göre, İngiliz basınında yer alan iddialara göre, 35 milyon sterlin bonservis bedeli karşılığında Arsenal’e geçen ve uzun dönemli bir sözleşmeye imza atan Alexis Sanchez’in transferi, ada ülkesinde sevinçle karşılandı.

Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger, ada basınına yaptığı açıklamada, Şilili oyuncunun FIFA Dünya Kupası’nda çok iyi bir performans sergilediğini belirterek, “Alexis harika bir futbolcu ve Arsenal’a gelmesinden mutluluk duyuyoruz” dedi.

Alexis’in takıma güç, yaratıcılık ve kalite katacağını belirten Wenger, “Sanchez, uzun yıllardır kesinlikle en üst kalitede performans gösteren bir oyuncu. Onun Arsenal kadrosuna uyum sağlamasına yardımcı olmak, hepimizi heyecanlandırıyor” diye konuştu.

Arsenal kaptanı Mikel Arteta ise transferden yaşadığı mutluluğu belirterek, “Herkes böyle büyük bir imza bekliyordu. Sanchez deneyimi, tekniği ve hızıyla takım için çok uygun bir isim. Ayrıca dünyanın en iyi golcülerinden biri” ifadesini kullandı.

Takım arkadaşları ve taraftarlar da Şilili oyuncunun transferinden duyduğu memnuniyeti sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan attıkları mesajlarla gösterdi.

Mesut Özil, Alexis Sanchez’i kulüp tercihi nedeniyle kutlayarak, “Arsenal’a hoşgeldin. Kesinlikle doğru kulübü seçtiğini bilmelisin” dedi. Theo Walcott ise yeni takım arkadaşıyla maça çıkmak için sabırsızlandığını belirterek, “Harika bir imza. Onunla oynamayı dört gözle bekliyorum” şeklinde görüş belirtti.

Kulübün eski yıldız oyuncularından Ray Parlour de Brezilya ile Şili arasında oynanan FIFA Dünya Kupası mücadelesinde Sanchez’i canlı izleme fırsatı bulduğunu ve Şilili oyuncunun çok başarılı bir turnuva geçirerek klasını gösterdiğini kaydetti.

Aaron Ramsey, “Evet. En büyük transfer. Alexis Sanchez resmen Arsenal’da” mesajını paylaşırken, Lukas Podolski ise transferden memnuniyet duyduğunu açıkladı.

BARCELONA’YA EN ÇOK KAZANDIRAN 2. OYUNCU!

Son 3 sezon Barcelona’da forma giyen ve geçen sezon oynadığı 34 lig maçında 19 golü bulunan 25 yaşındaki Alexis, Katalan kulübünden en pahalı bonservis bedeliyle ayrılan 2. futbolcu oldu. Figo’yu 2000 yılında 71,6 milyon euro karşılığında Real Madrid’e veren Barcelona, tarihindeki ikinci en pahalı futbolcu satışını, Alexis’i Arsenal’e vererek gerçekleştirdi.

Bu arada Chelsea’ye giden Cesc Fabregas’tan kasasına 36 milyon euro koyan Barcelona’nın, iki transferden elde ettiği gelirle Luis Suarez’i almak istediği ileri sürülüyor.

Dünya Kupası’nda İtalyan oyuncu Chiellini’yi ısırmasından dolayı 4 ay tüm futbol aktivitelerinden men cezası alan Suarez’in Liverpool’dan transfer edilmesi için müzakerelerin hızlandırıldığı belirtiliyor.

2014-2015 sezonu hazırlıklarına 14 Temmuz Pazartesi günü başlayacak Barcelona’da, geçen yılki kadrodan 7 futbolcu (Valdes, Puyol, Cesc, Pinto, Dos Santos, Cuenca, Alexis) giderken, Xavi, Song, Alves, Tello, Afellay ve Oier’in de takımdan ayrılması bekleniyor. Yeni sezon için henüz iki kaleci (Ter Stegen ve Bravo) ile orta sahaya Sevilla’dan Rakitiç’i alan Barcelona, ayrıca kiralık giden Rafinha ve Gerard Deulofeu’yu da geri aldı.

Göreve gelen İspanyol teknik adam Luis Enrique’nin Suarez dışında istediği transferlerin Marquinhos (Paris Saint-Germain), Jeremey Mathieu (Valencia) ve Cuadrado (Fiorentina) olduğu öne sürülüyor.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu