FutbolGündem

Ali Dürüst’ten Fenerbahçe’ye deplasman yasağı hakkında gönderme!..

Ali Dürüst’ten Fenerbahçe’ye gönderme…Galatasaray İkinci Başkanı Ali Dürüst ile yönetici Semih Haznedaroğlu Radyospor’a konuştu.. İki yönetici de Kaka hakkında yorumlar yaparken, Dürüst Fenerbahçe’ye deplasman yasağı hakkında göndermede bulundu.

Galatasaray İkinci Başkanı Ali Dürüst Radyospor’a konuştu. Ajansspor’un haberine göre, Senad Ok ile Haber Merkezi programına katılan Dürüst, şu ana kadar Şampiyonlar Ligi’nden kulübün 20 milyon Euro gelir elde ettiğini söyledi. Dürüst Kaka transferi içinde açık konuştu.

KOLAY DEĞİL

“Zor olmasını bekliyorduk. Şampiyonlar Ligi’nde yarışıyorsunuz. Güçlü ekiplerle oynuyorsunuz. Bu başarıyı kolay görmemek lazım. Galatasaray’ın ilk hedefi buydu. Gruplardan çıkmak. Son 10 senedir bu Arena’da yoktu. Yeni bir takımla şampiyon olduk. Ekstra 5 oyuncu olduk. Yeni bir takımla bir üst tura çıkmak başardık artık kurayı bekliyoruz. Kim çıkarsa farketmez. Barcelona ya da bir başkası farketmez. Kağıt üzerinde kolay maçların daha sonra zor geçtiğini görüyoruz. Önemli olan bizim performansımızı sahaya yansıtmamız. Bugüne kadar Şampiyonlar Ligi’nden yaklaşık 20 milyon Euro gelir elde edildi. Bir üst turda daha da katlanacak”

KAKA İLE GÖRÜŞME…

“Biz geçen sene transfer yaptık. Geçen devre arasında transfere ihtiyacımız vardı. Ancak devre arasındaki transfere sıcak bakmıyoruz. Kaka bir oyuncu profildir. İsim olarak düşünmeyin profil olarak düşünün. Bu anlamda bir oyuncu katabilirsek. Ara transfer zor. Gönlümüzdeki profil “O” profildir. Yoksa Kaka ile bir görüşmemiz yoktur”

ZEMİN İLE İLGİLİ GÜNLÜK ÖNLEMLER

“Zemin ile ilgili günlük önlemleri alıyoruz. Komple zeminin kalkıp yeniden yapılması 1 aylık bir süreçtir. Günlük tedbirlerle sahaya oynanabilir durumda tutuyoruz. Davete gerek yok. Fenerbahçe takımı burada maç yapmaya geliyor. Başkanı ve yöneticileri gelebilir”

DEPLASMAN YASAĞI DEVAM EDİYOR

“Deplasman yasağı devam ediyor. Geçen günkü olaylardan sonra (GS – BJK tekerlekli sandalye basketbol maçı) biraz daha dikkatli olup bu tansiyonun düşmesini beklemek gerekiyor. Yapılan bir centilmenlik anlaşması var. Deplasmana taraftar götürülmemesi için yapılan bir anlaşma. Burada da rakip taraftar seyircisi olmamalıydı. Bizim tercihim her zaman beraber seyretmek ama biraz daha ortalığın durulması lazım. Maalesef bu maçta bunu gösterdi”

ESAS OLAN BURAK’IN TERCİHİDİR

“Burak ile ilgili gelen teklif yok. Gelirse sürpriz olmaz. Esas olan oyuncunun tercihidir”

SEMİH HAZNEDAROĞLU’NUN AÇIKLAMALARI: KAKA FAYDALI OLUR

Galatasaray’ın en deneyimli yönetim kurulu üyelerinden Semih Haznedaroğlu, Radyospor’da Özgür Sancar’ın sorularını yanıtladı ve kupadaki 1461 Trabzon mağlubiyeti için “Futbolda böyle sürprizler oluyor.

Psikolojik faktörler de önemli. Karşı taraf hayatının fırsatını iyi değerlendirmek istiyor. Çok daha fazla konsantre oluyor. Böyle neticiler her zaman olabiliyor. Bizim açımızdan elbette arzu edilen bir netice değil. Ama 1461 Trabzon’u tebrik ederim. Çok beğendim. İyi mücadele ettiler. Gayelerine ulaştılar” dedi.

REVİZYON OLACAKSA BUNA FATİH TERİM KARAR VERİR

Haznedaroğlu, Fatih Terim’in bazı oyuncuları durumu için Ocak ayını işaret etmesiyle ilgili olarak ise “Daha önceki maçlarda oynamayan oyuncular için bu bir fırsattı; ama ülkemizde oynamayan oyuncular motivasyonlarını kaybediyorlar. Maçta oynayamayınca maç performansı da düşük oluyor. Bunlar insani durumlar. Devre arasında revizyon olacaksa buna karar verecek olan Fatih Terim’dir. Terim sürekli futbolcularla birlikte onların ne düşündüğünü, ne yaptığını en iyi kendisi bilir” diye konuştu.

ENGİN KENDİ İSTİKBALİ AÇISINDAN ÇOK DİKKATLİ HAREKET ETMELİ

Engin Baytar’ın maç sonrası serzenişlerine de değinen Haznedaroğlu, “Engin Baytar, Galatasaray’da oynama imkânına kavuştu. Teknik direktör tarafından sevilen ve görev verilen bir oyuncu. Bu imkânların, kendisine verilen şansı çok iyi değerlendirmesi gerekir. Her türlü ihtilaflardan, hakemlerle temastan uzak durması gerekir. Bunu yapmadığı sürece her şeyin sorumlusu kendisidir. Dünyaca ünlü futbolcular, milli futbolcular, hiç böyle münakaşalar içerisinde bulunmuyorlar. Bu nedenle bir insan başkalarını suçlamadan önce kendisine bakmalı. Buna göre hareket etmeli. Vakit erkenken, henüz bir şey kaybedilmeden kendi istikbali bakımından en akıllı bir şekilde düşünmesi gerekir” şeklinde konuştu.

KUPADA TAKIMIMIZIN 3’TE İKİSİ YOKTU, BU SONUÇ DERBİYİ ETKİLEMEZ, HATTA DAHA HIRSLI OLMAMIZI SAĞLAR

Hazendaroğlu, derbi için ise “Kupa maçında derbide oynaması yüksek olasılık olan 7 oyuncu yoktu. Bu demektir ki takımın üçte ikisi kupa maçında oynamadı. Ayrıca derbi ayrı bir atmosferde oynanacak. Dolayısıyla kupa maçında ortaya çıkan moral bozukluğu yaratmaz, tersine takımımızın çok daha hırslı olmasını sağlar” dedi.

DERBİYE İYİ HAZIRLANIYORUZ

Deneyimli yönetici, “Derbiler belli olmuyor. Aslantepe’de kaybettiğimiz derbiler de oldu; ama bizi çok iyi hazırlanıyoruz. Umarım kazanırız” ifadelerini kullandı.

DEBRBİ ÖNCESİ HAKEMLERDEN KONUŞMAK DOĞRU OLMAZ

Semih Haznedaroğlu, Galatasaray’ın derbiye Fırat Aydınus’un atanacağı yönünde endişesi olduğu iddiasıyla ilgili olarak ise, “Hakemle ilgili kaygılardan söz etmek istemiyorum. Takımlar nasıl başarılı olmak istiyorsa, hakemler de başarılı olmak istiyor. Derbilerden önce hakemlerle ilgili konuşmak doğru olmaz. Umarım görevlendirilecek hakem başarılı olur” dedi.

TRANSFERDE HAREKETLENME OLACAK

Haznedaroğlu, transferde hareketlenmenin olabileceğini işaret ederek, “Şampiyonlar Ligi’nde 16’yı kaldık; neden 8’e kalmayalım. Maddi ve manevi getirisi çok olacak, bu anlamda transferde de hareketlenme olabilir. Umarım hem teknik direktörümüzün istediği hem Galatasaray’a yararlı olabilecek bir ismi buluruz” şeklinde konuştu.

KAKA ALINIRSA SADECE BU SEZON İÇİN DEĞİL, UZUN VADEDE TAKIMIMIZA YARARLI OLUR

Son günlerin en çok konuşulan ismi olan Kaka için de görüşlerini dile getiren Semih Haznedaroğlu, “Kaka çok iyi bir futbolcu. Teknik direktörümüz de kendisini istiyor. Fakat zamanında Türkiye’ye gelmek istemedi, İspanya’da kalmak istedi. Şu anki durumu nasıl bilmiyorum; ama umarım olur. Fakat zor gözüküyor. Bize gelirse Şampiyonlar Ligi’nde oynama ihtimali de yok. Son zamanlarda takımda oynamaya başladı. Fakat Kaka alındığı zaman sadece bu sezon için değil. Önümüzdeki sezonlar da Galatasaray’a katkı yapabilecek bir oyuncu. Bakalım ne olacak, göreceğiz” dedi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu