FutbolGündem

Ali Şen: Aykut Fenerbahçe’de ne kadar başarılı olabilir!..

Turkcell Süper Lig’de kaçan şampiyonluğun faturasının Alman teknik adam Christoph Daum’a kesilmesinin ardından hoca arayışlarına giren Fenerbahçe Yönetimi, Real Madrid’in eski çalıştırıcısı Şilili Manuel Pellegrini ve sarı-lacivertli takımın menajeri Aykut Kocaman’ı ilk sıraya aldı.

Fenerbahçe Yönetimi, kadrosunda Casillas, Diarra, Cristiano Ronaldo, Higuain, Raul, Xabi gibi dünya yıldızları bulunan İspanya’nın futboldaki büyük markası Real Madrid’te başarılı olamayan 57 yaşındaki Manuel Pellegrini ile görüşmelerini sürdürürken, camiadan gelen yoğun baskı yüzünden 2009-2010 sezonunun başında takımın başına menajer olarak getirilen Aykut Kocaman’ın adı bir adım öne çıktı.

Her iki adayında geçtiğimiz sezon yaşadığı başarısızlıklar gözönüne alındığında sarı-lacivertli ekibin başına hangisinin geçeceği ve nasıl bir grafik çizecekleri daha şimdiden merak konusu oldu. Futbolun “Ombudsman”ı olan Fenerbahçe’nin eski Başkanı Ali Şen’e, ‘Aykut Kocaman’ın göreve gelmesi halinde başarılı olabilir mi’ diye sorduk. Şen sorumuzu şöyle cevaplandırdı:

Futbolda artık çalışmak isteyen, kendini geliştirmiş akıllı antrenörler bütün takımları çalıştırabilir. Bir Portekizli tercüman (Jose Mourinho) geldi hem Porta’da hem İngiltere’de hem İtalya’da şampiyon oldu. Üstelik Şampiyonlar Ligi Kupası’nı da iki kez kazandı. O bakımdan da Aykut’ta kendini geliştirdiyse, çalışmasıyla kendine güveni olunca Fenerbahçe’yi çalıştırabilir. Ne kadar başarılı olabilir onu bilmiyorum.

Bilindiği gibi, Aykut Kocaman 1995-96 sezon sonunda takım şampiyon olmasına rağmen dönemin Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Şen tarafından takım arkadaşı Oğuz Çetin ile birlikte gerekçe gösterilmeden takımdan gönderilmişti.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu