FutbolGündem

Almanya, İstanbul için EURO 2020’den çekiliyor!..

NationalTurk’ün haberine göre, UEFA’nın 13 ayrı şehirde düzenlemeyi planladığı Euro 2020 Futbol Şampiyonası için Almanya İstanbul lehine çekileceğini açıkladı. Yarı final ve finalin evsahibi İstanbul olabilir.

Euro 2020 yarı final ve finaline ev sahipliği yapmak için Türkiye ile birlikte girişimde bulunan federasyonlardan biri olan Almanya’da Futbol Federasyonu Başkanı Wolfgang Niersbach İstanbul lehine yarıştan çekileceklerini açıkladı. NTV Spor’un haberine göre; Münih için öngördükleri başvuruyu yapmayacaklarını açıklayan Niersbach, “EURO 2020 finali için Türkiye ile doğrudan bir düelloya girmeyeceğiz” açıklamasında bulundu ve bu konuda UEFA Başkanı Michel Platini ile sözleştiklerini ifade etti.

Niersbach’ın açıklamalarının ardından Avrupa Futbol Şampiyonası’nda yarı final ve final maçlarının İstanbul’da oynanması beklentisi daha da arttı. Zira EURO 2020’nin Türkiye’de düzenlenmesini isteyen UEFA, İstanbul’un Olimpiyat Oyunları adaylığı nedeniyle turnuvayı Avrupa’nın dört bir yanındaki şehirlere dağıtma kararı almıştı.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu