DünyaGündem

Arjantin ve İtalya Milli Takımları’ndan Papa’ya ziyaret!..

Arjantin ve İtalya Milli Takımları’ndan Papa’ya ziyaret!.. Arjantin ve İtalya milli takımları oynayacakları hazırlık maçı öncesi Papa Francis’i ziyaret etti.

Ajansspor.com’un haberine göre, Dünya Kupası’na hazırlık çerçevesinde bir maç oynayacak olan İtalya ve Arjantin milli takımları Papa’ya bir ziyarette bulundu. Arjantin kaptanı Lionel Messi ile İtalya kaptanı Gianluigi Buffon Papa Francis’e bir zeytin ağacı hediye ettiler.

Aslen Arjantinli olan fakat İtalyan kökleri de bulunan Papa, “Burada bulunduğunuz için size teşekkür ediyorum. Şanslıyım ki bu bir hazırlık maçı. Yoksa kimi tutacağımı bilemezdim. Siz çok popülersiniz ve insanlar da sizi takip ediyor. Bu size bir sorumluluk yüklüyor. Siz öncelikle insan olmalı ve bütün tanıştığınız kişilere dostça davranmalısınız. Futbol bir iş değildir, futbol bir spordur. Şiddeti engellemenin yolu spordan geçiyor” diye konuştu.

Lionel Messi ise, “Çok özel bir gündü. Papa ile tanıştığım için çok mutluyum. Onunla fazla konuşma fırsatı bulamadım, fakat kesinlikle unutamayacağım bir andı. Bizler futbolcular olarak sahada insanlara iyi örnek olmalıyız. Bunun yolu da rakibine saygı duymaktan geçer” dedi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu