DünyaGündem

Atletico Madrid’in golcüsü Falcao tarih yazdı

Atletico Madrid’in golcüsü Falcao tarih yazdı… Messi’nin bir takvim yılı içerisinde en fazla gol atan futbolcu unvanını elde ettiği gece bir başka rekor ise Falcao’dan geldi.

Atletico Madrid’in Deportivo’yu 6–0 yendiği maçta biri penaltıdan olmak üzere tam 5 gol kaydeden Falcao, 2002’de Real Madrid formasıyla Las Palmas’a 5 gol atan Morientes’ten sonra bunu başaran ikinci futbolcu oldu. Hürriyet Gazetesi’nin haberine göre, Falcao ayrıca Atletico Madrid Kulübü’nün tarihinde bir lig maçında 5 gol atmayı başaran ilk futbolcu olurken, gol krallığındaki iddiasını sürdürdü.

Falcao bu 5 golle La Liga’daki gol sayısın 16’ya çıkardı ve 13 gollü Ronaldo’yu geride bırakarak krallık sıralamasında 21 gollü Messi’nin ardından ikinci sıraya yerleşti.

Villareal ağlarına 4 gol bırakmıştı

2010–11 sezonunda Porto kulübüyle başarıdan başarıya koşan Falcao, bir maçta en fazla 4 gol atma başarısı göstermiş, bunu bir La Liga takımı karşısında gerçekleştirmişti. Falcao, UEFA Avrupa Ligi yarı final maçında Vilarreal’i 5–1 yendikleri maçta 4 gol birden atmıştı.

La Liga rekoru 7 gol

La Liga’da bir maçta en çok gol atan oyuncular ise Bata ve Kubala. Bata, Athletic Bilbao formasıyla 1930–31 sezonunda, Kubala ise Barcelona formasıyla 1951–52 sezonunda bir maçta 7 gol atmışlardı.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu