FutbolGündem

Aziz Yıldırım; Hakkımız yenirse her yeri basarım!..

Aziz Yıldırım; Hakkımız yenirse her yeri basarım!.. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, taraftar grupları, Passolig, hakem hataları, TFF, Kulüpler Birliği, şike ve basının tutumu hakkında konuştu.

Aziz Yıldırım; Hakkımız yenirse her yeri basarım!.. Milliyet Gazetesi’nin haberine göre, İşte Aziz Yıldırım açıklamaları;

Bazı gelişmeler oldu onlarlar ilgili bir konuşma yapacağım. Size biz anlatalım sonra düşüncelerimizi söyleyelim.

Fenerbahçe Kulübü hazırladığı slayt gösterisinde, taraftarların tutumu, Alex konusu ve provakasyonlar hakkında kısa kesitlere yer veriyor.

Slayt gösterisinde şampiyonluk gecesi yapılan ‘Alex’ tezahüratı, 3 Temmuz süreci ve taraftarın önemli maçlarda ceza almasına neden olmasıyla ilgili bilgiler veriliyor.

Aykut Kocaman takımın başındayken yapılan ‘I love you Zico’ ve İsmail Kartal takımı çalıştırırken ‘Ersun Yanal’ lehine yapılan tezahüratlar ve bazı maçlarda galibiyet golüne sevinmeyen taraftarların görüntülerine de yer veriliyor.

14 Eylül 2014 tarihinde Dereağzı Tesisleri’nde Fenerbahçe ve Trabzonspor’un U19’ları arasında oynanan maçta rakip takıma neredeyse fiziki temas sağlamaya çalıştıkları görselleiyle birlikte gösteriliyor.

Seyircisiz oynanan Avrupa maçında paraşütle saha dışından atılan meşaleler saha içine düştü ve Fenerbahçe

BATE Borisov maçında saha dışında 1 yıl men cezası alıyor. Ceza 2 yıl erteleniyor. Bu ceza üzerinden kısa bir süre sonra cezadan son anda kurtuluyor.

363 bin euro o sezon Avrupa Kupaları’nda verdiği hasar 5 milyon TL hasar verdi. 2007’den itibaren verilen hasar 590.600 euro…

2009-2010 295.000 TL, 2010-2011 723.000 TL, 2011-2012 666.000 TL 2013-2014 1.580.00 TL 360.000

Toplam 3 milyon TL

“Avrupa’da maç yapmamız yasaklanacak”

Bu seyirci profili Türk sporuna zarardır. Türk takımları Avrupa Birliği’ne gireceğiz iddiaları olan hazırlık maçı yapamıyoruz. İzin verilmiyor. Son olay Dortmund – Galatasaray, Lokeran – Trabzonspor maçı… Sadece Fenerbahçe olarak değil sadece… Türk takımları Avrupa’da hazırlık maçı yapamıyor belki de tüm Avrupa’da yasaklanacak maç yapmamız.

İnşallah şampiyon olursak bu olaylar yüzünden ceza alırsak 1 yıl men edileceğiz. Böyle olursa sıkıntısı bize bu yüzden bu şahısları iyi bilmek ve tanımak lazım. Kısaca konuyu açacağım.

“Tribünlerde rant var”

Biz geçmiş yıllarda bilet vermeme operasyonu yaptık ama bizim dışımızda kişiler bunlara yardım yaptı ve statlara girmeleri sağladılar. Benim şahsıma istediklerini söyleyebilirler küfür ve hakaret edemezler. 23. dakika ‘oynayın adam gibi’ dersen sen Fenerbahçeli değilsin. Hiç birinde forma yok Fenerbahçe forması giymiyorlar. Rant kapıları GFB kendi adlarına atkılar montlar bunların satışıyla 4-5 trilyon gelir elde ediyorlar. Gizli yerlerden haber alıp yakalama yerlerini boşaltıyorlar. Tribnüde rant var tribün dışında da maddi değil sadece manive rant var. Çiçek alıp devlet büyüklerinin yanına gidiyor ve kendisine kişilik veriyor. Bunu siz değerli basın sağlıyor. Değerli basın derken anlıyorsunuz ne demek istediğimi… Devlet olmadan biz çözemeyiz devletle birlikte çözeceğiz. Yoksa Avrupa’da çok kısa sürede oynayamayacağız. Bu Fenerbahçe’nin değil tüm Türkiye’nin sorunu… Bu kişiler Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ siyasi mesaj veriyorlar.

“Vali’ye sorumlu sizsiniz dedim”

Aynı kişiler siyasi mesaj veriyorlar. Hepsinin belgeleri var. Liderleri çıktıktan sonra başka türlü bağırıyorlar. Ben bir resim gördüm bayramda… Resimde şu vardı eski valimiz kendi koltuğunda oturuyor karşısında her zaman giden ekiplerin başındaki misafiri yani bu grubun başı oturuyor. Vali’den randevu istedim ve yanına gitti. Bu resim yanlış olduğunu söyledim. Siz ayrışım getiriyorsunuz dedim, bunu yapamazsınız dedim. Bir ihtiyacınız varsa kulüp başkanı ve yönetimle konuşursunuz. Aksi halde provakasyonun sebebi sizsiniz dedim. Bu şahsı, kötü alışkanlıkları olan bir kişi bunu biliyor musunuz? Gezi olaylarından sonra kötü alışkanlıkları var diye sorguya alıyor musunuz? Vali bana, Kabul ettim, resmi gizli çekmişler dedi.

“25 senemi Fenerbahçe’ye verdim”

Bu grup devletin ve siyasiler yanında olduğunu göstererek rantlarını genişletip büyütüyorlar. Bunların engellenmesi lazım. Tribünlerde küfür olmasın istiyoruz, Fenerbahçe diye 90 dakika bağırsınlar istiyoruz. Neden, Fenerbahçe ayrı bir olay. diğer kulüpler içinde böyle olmalı. 23. dakikada ‘adam gibi oyna’ derse, hocadan taktik al derse, bu takım ligin lideri, geçen sezonun şampiyonu… 17 senedir ya 1. ya 2. çok nadir başka sonuçlar oldu. 3-5 çapulcuya hayatımın 25 yılını Fenerbahçe’ye verdim. 62 yaşındayım ömrümün 3’te 2’sini verdim yani.

Biz Fenerbahçe’nin marka olan yüzünü ortaya çıkarttık. Bana diktadör diyorlar. Tüzüğü değiştirdim. Dünya üzerinden bütün Fenerbahçelilere bu kulübün kapılarını açtım. Sporculara etki edilmesine asla izin vermem.

“Hasan Ali Kaldırım ve Alper o tarafa gitmeye çekiniyordu”

Gençlerbirliği maçında soyunma odasına gittim. Biraz daha eski olan isimlerle toplantı yaptık. Alper ve Hasan Ali Kaldırım Maraton tarafına gitmeye çekiniyorlardı, çok küfür ediyorlar oynayamıyoruz dediler. Ben size başkan sözü veriyorum siz oyununuza bakın biz gerekli tepkiyi göstereceğiz dedim. Ben tepkimi gösterdim. O kısımda ve Telekom’un arka kısmında o şahıslara 443 tane kombineyi aldı ve sorumluluğunu aldı. Fenerbahçeli oyuncu ve teknik direktörüne laf edilmeyecek. Bu şartta kombineleri verdirttim. Ama bunlar 200 yerine 443 almışlar. GFB’den 50 kişiye de kart vermişler. Bizim bilmediğimiz tanımadığımız kişilere vermişler bazı aileler madur olmuş olabilir ama ben o kişi

“Hepsine hodri meydan diyorum”

Madur olan kişilere ‘Kusura bakmayın’ diyorum. Direkt neden kombine almıyorsunuz da bu kişinin arkasına geçip kombine alıyorsunuz. Ayın 20’sinden sonra Passolig kartları dağıtıldıktan sonra bilet dağıtımı yapılacak. Bu tespitlerde olan kişiler hiç bir Fenerbahçe Önce Fenerbahçe formasıy giyecekler. Hepsini çağırıyorum gelin kulübe üye olun. Mayıs’ta kongre var hodri meydan, ama onlar rantçı…

“Gencecik çocuklar öldürülüyor”

16 yaşında bir çocuk, bu grubun kendi arasındaki kavgalar yüzünden Altıniza’de de öldürüldü başka bir vatandaş öldürüldü. İnsanları bıçakladılar. Telefon ediyorlar, bilmemne abicim basının muhattabı Fenerbahçe Spor Kulübü’dür veya diğer kulüplerdir. Korkuyorsanız söyleyin, korkmuyorsanız muhattap olmayın. Böyle reyting olmaz insalara doğruları söyleyin.

Kayseri’de milli maçta bunlara bedava bilet verdiler. Bilet yetmedi diye kapıları açtırdılar. Bizim amigolar Galatasaray Kulübü’ne küfür edip söz söylüyorlar, ‘Genç Fenerliler ultAslan’ı… diyorlar’…

“Devlete suç duyurusunda bulunuyorum”

Umreye gidiyorlar, dua ediyorlar aynı şeyler günahlar devam ediyorlar. Rantlarına devam ediyorlar, o genç çocuklar kötü yollara düşüyorlar. Çocuklarınız bunların yanından ayrılsın kokain, uyuşturucuya alıştırıyorlar. Dernek başkanı anlattı, Telekom’da maç seyredilirken maç sırasında koku geliyor duman kokusu rahatsız edici bir koku… Gol olunca neden seviniyorsunuz diyorlar. Duman yüzünden statdan ayrılıyorlar Esrar içiyorlar. Suç duyurusunda Devlete Alkol, esrar alınmasına karşıyım. Avrupa’da herkes içki içiyor ama kimse taşkınlık yapmıyor biliyorlar çünkü neler olacağını…

Dışardan besleniyorlar bu isimleri tek tek açıklayacağım. 3 Temmuz’dan beri savaş veriyoruz. Önümüzdeki hafta bu operasyonu yapanlar hakkında suç duyurusu yapacağız ve onlarla mücadelemiz yeniden başlayacak. Dün Münih’te basket maçımız vardı. Oyuncularımız tebrik ediyorum. Orada da toplandılar, Avrupa kültürü almış insan bunlar yapar mı? Buradan gidip karıştırıyorlar oraları, suç buradan karşıya gidemeyen insanlar Münih’e gidiyorlar. Vizeyi kim aldı? Yeme içme

“Bunlara çanak tutmayın”

Fenerbahçe bir maç daha ceza alırsa 1 sene men edilecek. Hepimizin dikkatli olması lazım. Tekrar tekrar söylüyorum. Bilet operasyonunda yanlışlık var biz düzeltiriz. Gerçke Fenerbahçelilerin madur olması bizleri üzer. Bizim derdimiz davamız onlarla değil, aralarında bulunan kişilerdir. Beyaz Tv’de röportaj yapıyor. Başkasının kartıyla stada giriyorlar. Beyaz Tv bunları alıyor. Hapis yatanlarla esrar içenlerle, kokain içenlerle bunlar yapılmaz. Brezilya maçında da taraftarlar organize edilmişti. Bunlara çanak tutmayın siz muhattap olmayın.

İsmail Kartal, Gençlerbirliği maçında kendisine küfür edenler oldu. Güvenlikçilere tembih ettik bir sonraki maç gelmediler. Bu tribünde olanlar başka biletlerle maçlara geliyorlar. Yeni bir iptal etme olacak. Ayrıca ilk defa gelen bayan seyirci var. İki kişi karambolde geçiyorlar. Kısa ve öz olarak söylüyoruz. Üzdüğümüz, bizden dolayı üzülen varsa bu maduriyet muhakkak giderilecek. Herkes bu dökümanı okusun orada neler yazıyor görsünler.

Gazeteler kanunsun yapılıyor diyor, bunları okuyun, amatör maçlarda dahi küfür olmayacak. Biz gittikten sonra gelen yönetim olursa hesabınızı yaparsınız. Bu tirbünlerde küfür istemiyorum rakip takım ve şahıslara küfür olmasın biz yönetim olarak bunu istiyoruz. Protesto edilebilr, küfür ve hakaret edilmeden, 23. dakikada olmaz ama maç sonu beyaz mendil sallarsın vs…

Türk sporunu çok kötü seyirci olayları bekliyor. Dün bağırıyorlar Münih’te yönetim istifa diye, aklı selim ve derğerli Fenerbahçeliler onları ıslıkladılar. Rize maçında da tepkilerini koydular. Biz onlara güveniyoruz onlarda bize güvensinler şahsım ve yönetim olarak teşekkür ediyorum.

HAKEM HATALARI İLE İLGİLİ SLAYT GÖSTERİSİ YAPILDI

Bizim maçlardan önce konuşma yaptılar. BBG evi gibi gözetleyeceğiz dediler. Gençlerbirliği maçında soyunma odasına giderken hakeme ‘Bakın oyuncunun üstüne basıyor kart bile vermiyorsunuz cesaretleniyor, böyle yaparsanız buraya gelemezsiniz’ dedim. Şimdi beni kınıyorsunuz. Bu yöneticileri kınamıyorsunuz ben hakemin yüzüne tenkik ediyorum. Bunlar hakem gelemden baskı altına alıyorlar. Dün kü otplantının amacı ben çünkü Yıldırım başkan için Yeter Yıldırım Demirören tezahüratları yanlış dedim. Yıldırım başkan yanımda dedi. Aç dinlet dedim. Onlar toplandılar bana sahip çıktılar. Çok güzel…

Kulüplerin sorunları ve mili takımın nasıl daha iyi olacağı ile ilgili her sorun bitti Aziz Yıldırım’a kınama. Neden çünkü ben basarım dedim. Ben soyunma odasına gitmedim dedim. Bir hakem çıksın içeriye girdin desin. Ali Aydın maç bittikten sonra Rize yöneticisiyle bizi içeri aldılar. Tebligat yapıldı. Bir tek o zaman onun dışında hakemler varken asla girmedim. Çıksın desinler varsa şu tarihte girdin diye.

Boşat’ı kızdırdı. Milliyet Gazetesi’nde hakemin odasına giderek hesap sordu. Demirören, ‘Ayıp olmuyor mu?’ Boşat ise ‘Bu tavırlar size yakışmıyor’ diye cevap verdi.

Ben ne söylüyorsam herkesin ben ne zaman basarım dedim. Emenike’yi havaya zıplatırsa dierdim hakeme gitmeyecek miyim? 250 milyon dolar bütçemiz var. Sen şampiyonluğu önlüyorsun. O pozisyon

“Cüneyt Çakır kötü hakem”

Kör bir adam bile o sesten anlar penaltı olduğunu… Hakem hatası var hakem hata yapıyor ama çok yapıyor. Cüneyt Çakır iyi hakem dediler Alex Ferguson çıldırdı sahanın ortasına geldi. Chelsea – Barcelona maçında İspanya sallandı. Şişirmekle hakem olunmaz. Gördüğünü çalsın. Biz lehimize çalsınlar demiyoruz.

“Hakkımız yenirse her yeri basarım”

Fenerbahçe’nin hakkı yenirse, önü kesilirse her yeri basarım. Böyle kınama olmaz. Önce o başkan ve yöneticileri kınayacaksın. Kınayan Yıldırım Demirören Ay-yıldızın şerefini kurtar. 1-0, 2-1 ile zor geçti. Burada milli takımın kötü olmasının sebebi sadece oyuncu ve antrenör mü? Bunları tartışmak lazım kimse tartışmıyor. Aziz Yıldırım’a salladık Milli Takım’ 10 tanede yenebilir ama savunmak ayrı bir şey…

Yenildik eksiklerimizi gördük denebilir. Kazakistan maçında puan kaybedersek o zaman tehlike var ne yapıyorsunuz? Ne yapacaksınız? Çağırılan isimler yedek olarak şekil değişir ama beni kınamayla bu değişmez. Beni sabah akşam kınayın galibiyet alacaksak hiç önemli değil.

Kulüpler birliği yaptım. Benden sonra gelenler ne kazandırdı. Yıldırım başkanken neler kazandı? Benden sonra kazanılan nedir? bunu söyleyin. Şirket tezgahı olsaydı böyle mi olurdu? yapabilirler miydi?

“1 milyon dolar kira ödüyoruz”

Milli Takım için değersizlik yaratılmamalı sorumluluk varsa TFF bu, sonuçların iyi olması için tedbirler alınmalı. TFF’ye yazı yazıp gönderdik cevap verme şartlı, cevap vermiyorlar. Bu ödemeleri aldığınız paraların ne kadarı ödeniyor ne kadar veriliyor. Haziran’dan önce 2-3 gün kala gönderiliyorlar. 3 milyon euro verildiği söyleniyor. Hangi hesaptan ödüyorsunuz nereden buluyorsunuz? Siz durmadan kulüpler üzerinden para kazanıyorsunuz. %7’ler Gençlik sporlar, stat kiraları bir acayip… 1 milyon dolar kira veriyoruz. Seyirci gelmiyor diyorlar. Bıcak gibi seyirci kesildi nedeni nedir? Bunları araştırıp çözecek. Tesisler yapacak eğitim yapacak, kulüplerle diyalog yapacak. Hiç birini yapmıyorlar. Bugünün keyfini sürüyorlar.

Demirören ve Gümüşdağ’a önemli bir soru soracağım. Serdar Adalı Bey’i attılar aslanların önüne onu da parçalamaya çalışıyorlar. İyi dayanıyor. Kulüplerde başkanın haberi olmadan bir şey olmaz. Palavra anlatıyorlar. Ölsem bile vazgeçmem diyorlar. Sen kimsin lan?…

Bahis sitelerinin Galatasaray – Beşiktaş maçının listeden çıkartılma örneği…

Serdar Adalı Bey’e sormak istiyorum. Bizimle beraber o da sorunsuz çıkacak inşallah… Onu yalnız bıraktılar. Beşiktaş nereden bu konunun içinde, İBB maçından dolayı. Beşiktaş – İBB maçını yendi ve kupayı aldı. Bu kupayı o zaman ki başkanı ne yaptı? Bu kupa nerede? Kime iade edilecek? Beşiktaş ve İBB o zaman ki başkanlarına soruyorum şike yaptılar mı? Çıkıp anlatsınlar. 1-2 Beşiktaş yazarı var Beşiktaş eve götürdüğünüz o paralar haram yani… Bunu bilin. Yazın bunu bu kupa nerede? soruyorum işte…

Her ihale biz de bir tek Fenerbahçe yaptı, Türk sporunu biz kirlettik. Basın Allah razı olsun hep dostluk, bazılarının evine giderler konuşurlar ederler onların vasıtasıyla gündem oluşturuyorsunuz. Basının belli bir kısmı para kazanır biz kötü rolleri oynuyoruz ama böyle olamayacak bundan sonra…

Türk Bayrağı’na en çok biz sahip çıkarız. 1990’da Çünkü Fenerbahçe camiası Atatürkçü, laik ve demokratikdir. Federasyona önerim başarı kazansınlar. Milli bayrak hep göndere çekilir bunu hep alkışlarız. Hiç kimseye cevap vermeden durmam bunu bilsinler.

“Kimse birbirini tutmuyor”

Değerli insalar var, bazıları şöhret olmaya çalışıyor bazıları şöhret… Eski oyuncu, eski hakemler var hepsi konuşuyor. Kimse birbirini tutmuyor. Benim ricam bütün antrenörler mesleklerinde yaşadıklarını hatırlasılnlar, kimseyi karalamasınlar. Futbolcu sahada hata yapbilir, yanlış yapabilir onları idam eetmesinler, doğramasınlar herkesin birbirinie saygılı olması lazım. Hakem, futbol veya antrenör tenkiki yapmamalı, yaparsa yanlış olur. Bir oyuncu hata yapınca herkes ona yükleniyor. O günü öyle geçiriyorlar, bana yükleniyorlar veya hocaya yükleniyorlar. Fatih hocam bunu yanlış yaptın. Aziz Yıldırım bunu dedin ama şöyle yapsan daha iyi olur diyebilirler.

“Sadece Ercan Güven yazdı”

1 milyon üye projeisni sadece Milliyet Gazetesi’nden Ercan Güven Bey yazdı sadece hiç biriniz yazmadınız. Bu kulübe neler kazanacağını yorumlar yapmanızı ve program yapmanızı ve yer almasını isterdim. Bunları aşalıp hep beraber geminin içindeyiz. Biz batmayız evimize gideriz ama siz gidemezsiniz.

“Oyuncular antrenman için bana şikayette bulunmadı”

Oyuncular başkana şikayette bulundu diyorsunuz. Bana kimse şikayette bulunmadı ben duydum ama sonra benimle konuştular. Bana söyleneni hocaya anlattım. Hiç biriniz, kim sakat, iyi oynamış bilmiyor nutuk atıyor. ‘Efendim diyor Fenerbahçe böyle oynamalı diyor, oyuncu sakat haberi yok. Hayatını vermiş insanlar var biraz saygı gösterin Allah aşkına ya, yön veriyorsunuz taraftar gibi konuşuyorsunuz. Güiza’yı aldı diyor başkan, başkanın başkanlığı bırakması lazım diyor? Sen kimsin? Aragones bunu şart koştu. Bu paraları nasıl verdik. Para kasada durmuyor, adam gelmem diyor.

Eskiden böyle hocalar gelince yer yerinden oynardı. Şimdi bunlar geliyor. Adam bunu istiyorum dedi, bir oyuncu daha istedi onu alamadık. Bilmeden konuşuyorsun. Aykut ve diğer hoca arkadaşıymış. 30 dakika anlatıyor. Aykut ve Ersun hocanın nerede başarısı var. Futbolcular yaptı yönetim yaptı taraftar yaptı. Hepsi destek oldu. Katkısı var, katkı yapmak ayrı şey, öyle bir şey yok.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu