FutbolGündem

Aziz Yıldırım tedbirli olarak PFDK’ya sevkedildi!..

Aziz Yıldırım tedbirli olarak PFDK’ya sevkedildi!.. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım tedbirli olarak PFDK’ya sevkedildi.

Fenerbahçe – Bursaspor karşılaşmasının devre arasında maçın hakemi Tolga Özkalfa’ya sözlü tacizde bulunan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım tedbirli olarak PFDK’ya sevkedildi. Sporx.com’un haberine göre, TFF Hukuk Müşavirliği’nin Fenerbahçe Başkanı’nın eyleminin çıkış tüneli önündeki karma alanda gerçekleşmesinden dolayı disiplin talimatının 39. maddesi kapsamında (Hakem Soyunma Odasının ve koridorlarının güvenliği) değerlendirmemesi Yıldırım’ı olası 45 ile 90 gün arasında hak mahrumiyeti cezasından kurtarmış oldu. PFDK tarafından Yıldırım’ın durumu talimatın 36. (Sportmenliğe aykırı hareket) veya 42.(Kişilik haklarına saldırı, hakaret veya tehdit) maddeleri kapmasında değerlendirilecek.

Kurul, ilk kez sporx.com’un ortaya çıkarttığı hakem raporundaki Yıldırım’ın ifadeleri için cezaya gerek görmesi ve sportmenliğe aykırı hareket olarak değerlendirmesi halinde 15, hakaret kapsamında değerlendirmesi halinde ise 30 gün hak mahrumiyeti cezası verecek.

Buradaki kritik olay raporda yer alan, “Affetmem ve beni çileden çıkartmayın” sözlerini hukuk kurulunun 42. madde (hakaret kapsamında) değerlendirmesine karşın, PFDK’nın bunu hangi kapsamda değerlendireceği. Bu da PFDK’nın perşembe günü yapacağı toplantıda belli olacak.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu