FutbolGündem

Beşiktaş’a 75 milyon kredi!..

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin bankalar konsorsiyumundan alacağı 75 milyon dolar tutarındaki kredinin imza töreni Nevzat Demir Tesisleri’nde yapıldı.

Siyah-beyazlı kulüp, 75 milyon dolar tutarındaki 6 yıl vadeli krediyi, Denizbank’ın koordinatörlüğü, Denizbank ile Şekerbank’ın eşliderliği ve Bankpozitif’in katılımıyla aldı.

Bankalardan Denizbank ile Şekerbank 30’ar milyon dolar, Bankpozitif ise 15 milyon dolar tutarında katılım sağladı. Alınan kredi, kulübün kısa vadeli borçlarının orta vadeye yayılmasında ve işletme sermayesini karşılamak üzere kullanılacağı belirtildi.

Beşiktaş için sağlanan kredinin imza törenine Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Mali İşlerden Sorumlu Yönetici Ertunç Soğancıoğlu, Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, Şekerbank Genel Müdürü Meriç Uluşahin ve Bankpozitif CEO’su Hasan Akçakayalıoğlu katıldı.

Başkan Yıldırım Demirören, kredi sözleşme töreninde yaptığı konuşmada, “Beşiktaş Futbol Yatırımları San. ve Tic. A.Ş. Denizbank, Şekerbank ve Bankpozitif’ten oluşan konsorsiyum bankaları ile 75 milyon dolar tutarında bir kredi sözleşmesi imzaladı.

Bu kredinin 1 yılı ödemesiz, toplam 6 yıl vadeli bir kredi aldık. Bu kredi ile kulübümüzün kısa vadeli borçlarının uzun vadeye yayılması hedeflenmiştir. Kulübümüzün borçlarında önemli bir artış olmayacaktır. Kredinin geri ödemesi Fulya’dan sağlanacak gelirle yapılacaktır. Böylece finansman giderlerimiz en alt düzeye indirilmiş olacaktır” diye konuştu.

Demirören, Fulya gelirlerinin 15 yıl temlik edildiği şeklinde çıkan haberlerin doğru olmadığını belirterek, “Görüyorsunuz yapılan anlaşma ile herşey ortaya çıktı. Geçmişte 15 yıllığına Fulya’nın gelirleri bir yerlere verildi diyenlere en iyi cvap verildi.” dedi.

Mali İşlerden Sorumlu Yönetici Ertunç Soğancıoğlu da, bu kredi ile mali disiplini sağlamak için önemli bir adım attıklarını söyledi. Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş de Denizbank’ta önemli bir yere sahapi olan spor kulüpleri ile çalışmaların devam ettiğini kaydederek, “Üç banka olarak Beşiktaş’ın mali yapısını güçlü hale getirmek ve mevcut borçlarını karşılayabilmek için bir kredi imkanı oluşturuldu.

Ülkemizde ekonomik yönden büyük boyutlarda adım atıyor. Bütün sektörde olduğu gibi futbolda büyümeler söz konusudur. Bütün spor dallarına destek vermeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Şekerbank Genel Müdürü Meriç Uluşahin de sporu desteklemeye devam edeceklerini ve bu kredinin Beşiktaş’a uğurlu gelmesini ve onlardan büyük başarılar beklediğini dile getirdi.

Konuşmaların bitiminde karşılıklı imzalar atıldıktan sonra Beşiktaşlı yöneticiler, banka yöneticilerine isimleri yazılı birer forma hediye edip daha sonra temsili çek ile basın mensuplarına poz verdi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu