FutbolGündemTransfer

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman; Gizli saklı değil, apaçık bir hedefimiz var; şampiyon olmak istiyoruz

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman; Gizli saklı değil, apaçık bir hedefimiz var; şampiyon olmak istiyoruz… Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, teknik direktör Samet Aybaba’nın ‘gizli hedef’ açıklamasını adeta düzelterek, “Gizli değil, apaçık bir hedefimiz var o da şampiyon olmak.” dedi.

Başkan Orman, planladıkları yerde olmadıklarını, kendisinden habersiz, Beşiktaş’ta hiçbir şeyin olamayacağını da belirttiği TGRT Haber’deki açıklamasında, “Transfer yapmayabiliriz. Biz demeç ile değil; hesabı sahada görürüz. Kapasitesi eksik, ama insanlığı büyük transfer yapabiliriz.” diye konuştu.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, “Gizli saklı değil, apaçık bir hedefimiz var; şampiyon olmak istiyoruz. Beşiktaş’ın hedefi her zaman lider olmaktır. Normal bir ilk yarı geçirdik; hedeflediğimiz yerde değiliz.” diyerek sıralamadaki durumdan memnun olmadığını açıkladı.

‘Benden habersiz Beşiktaş’ta hiçbir şey olmaz’ diyen başkan Orman, teknik direktör Samet Aybaba’nın ‘Gizli bir hedefimiz var’ sözünü düzelterek, “Mali sıkıntılarımız ve yeniden yapılanmamızdan dolayı kimse bizimle ilgili, ‘şampiyonlukta iddialı’ beklentisi taşımıyordu. Aslında gizli değil; apaçık ve tek bir hedefimiz var, şampiyon olmak” şeklinde konuştu.

KADRODAKİ DENGEYİ BOZMAMAYA ÇALIŞIYORUZ

Nene’yle ilgili pazarlıklar konusunda da açıklama yapan Orman, “Bütçemiz doğrultusunda transfer arıyoruz. Kadrodaki dengeyi bozmamaya çalışıyoruz. Nene gibi düşünülen 3 futbolcu daha var. Maddiyat dışında, teknik ölçülere de dikkat ediyoruz. Karakter yapısı da bize uymak zorunda. Beşiktaş’a bakışı ve maliyeti de önemli. Ayrıca transfer yapmayabiliriz de.” diye konuştu.

Fenerbahçe’nin tartışılan futbolcusu Raul Meireles’in cezasının indirilmesine yapılan tepkileri de değerlendiren Orman, “Bu tür kavgaların, demeç yarışlarının, hiçbir faydası olmadığını, sadece camiaları karşı karşıya getirdiğini düşünüyorum. Beşiktaş olarak herkese saygılıyız ve mesafeliyiz. Bizim hesabımız sahada ve bunun hesabını da sporun içinde görmeye çalışıyoruz. Süleyman Seba’dan böyle öğrendik” diye konuştu. ‘Transferi düşünülen futbolcu, teknik kapasitesi 10 numara, adamlık olarak 6,5 ise galiba almayacaksınız. Alacağınız futbolcu; adamlıkta 10, futbolcu olarak da 7 ise ne yapacaksınız?’ şeklindeki soruyu ise Orman, “Çok basit… Bu bir takım oyunu ve insan odaklı bir yarış… Yani teknik kapasitesi eksik, ama takıma uyumu, insanlığı büyük isimleri alabiliriz.” diye cevapladı.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu