FutbolGündemTransfer

Celal Kolot; Yıldırım Demirören kulübü almak zorunda kalacak!..

Beşiktaş Eski Futbol Şube Sorumlusu Celat Kolot, Beşiktaş’ta sadece taraftarlardan memnun olduğunu söyledi.

Celal Kolot, Beşiktaş’ın şu anki transfer politikasını beğenmediğini belirterek şöyle konuştu; Şimdi transfer politikasını çok beğeniyorum dersem yalan söylemiş olurum. Çünkü üst düzey oyuncular değil bunlar. Futbolcu almak kolay; ama aldığınız futbolcuyu da satamıyorsunuz. Bobo bedavaya gitti, onu da pazarlayamadık. Ferrari ve Nihat’ın maliyeti 20’şer milyon euro. Bunlar abartı değil, hepsini ispatlarım. İnsanlar Beşiktaş’tan bedava futbolcu almaya alıştı. Bu paralar çarçur oldu.

Avrupa’dan alınan yerli oyuncuların yerine alt yapıdan kendi oyuncularımızı çıkartıp, diğer futbolculara A takım yolunu açmış olsak çok daha faydalı olur. Ama maalesef Fulya’da çok kötü bir tesisimiz var. Sayın başkanımızın yapacağı ilk iş, burayı düzeltip ondan sonra da İnönü Stadı’nı yapmak. Bana göre Beşiktaş’ın yapacağı iki en önemli şey bu.

Celal Kolot; Beşiktaş’ın şu anki transfer politikasını beğenmiyorum. Alınan oyuncular ancak yedek olur!

Avusturya’dan alınan 3 gurbetçi oyuncular için pek de iyi şeyler söyleyemeyeceğini dile getiren Celal Kolot, “Bu genç oyuncular, Beşiktaş’ta ancak yedek olabilir. Bu futbolcuların maliyeti az ama alt yapıdaki oyuncularımızın hevesini kırmamak lazım. Mesela U17 dünya şampiyonasında Alman olmuş Türkler var. Bunların bir kaçını alsak geleceğin takımını yaratabiliriz. Madem alt yapınızda iyi oyuncular yok, bari buralardan oyuncu alarak aynı zamanda bu oyunculardan porto gibi para da kazanabiliriz” dedi.

İbrahim Üzülmez’in takımdan ayrılış şekli hakında ise Celal Kolot, Üzülmez’in gönderiliş şeklinde yanlışlıklar olduğunu söyleyerek, “Tabii ki gönderilmesi yanlış. Yönetimin aldığı kararlar kulüplerde örnek olması lazım. Türkiye’de herkes balık hafızalıdır hemen hemen her şeyi unutur. 10 senelik kulübe hizmet etmiş bir futbolcuyu böyle kovamazsınız. Çünkü orada da bir çelişki var. Şu anda alt yapının başına getirilmesi gündemde. Kovma nedeni ise kötü örnek olduğudur bu nasıl bir olay benim gibi kimsede anlamamıştır zaten” diye konuştu.

Beşiktaş’ın flaş transferlerinden Guti’nin de bekleneni gösteremediğini belirten Celal Kolot, “Bence Tayfur hoca, Guti’yi beğenmiyor. Mecburen bu yabancıların oynaması için iki tane daha yabancı yedek kalacak. Bunlardan biri Ernst bir tanesi de herhalde Bebe olacak” ifadelerini kullandı.

Beşiktaş’ın eski yöneticisi Celal Kolot; Beşiktaş’ta çete var

Beşiktaş’ta Portekiz çetesinin olduğunu üzülerek söyleyen Kolot, “Maalesef Beşiktaş’ta bir çete var. Portekiz çetesi. Beşiktaş’ın ve Tayfur hocanın başına bela olabilir. Gruplaşma geçen senenin ikinci yarısından itibaren başladı. İnşallah bu sene devam etmez. Çünkü onlar paralarını peşin alıyor. Türk oyunculara uzun vadeli senet veriliyor. Bu da ayrımcılığa neden oluyor. Bunun da takımı etkileyeceğini düşünüyorum” diye konuştu.

Celal Kolot; Yıldırım Demirören kulübü almak zorunda kalacak!..

Celal Kolot, kulübün başkan Demirören’e borçlandığını kaydederek, konuyla ilgili şunları söyledi; Beşiktaş, alt yapıya yönlenmeli ve oradan alacağı futbolcularla başarılı olmalı. Yıldızları alıp alıp başkana borçlanıyor. Başkan yakında kulübü almak zorunda kalacak. Çünkü bu borçla başka çağresi yok. Başka türlü başka bir başkanın geleceği yok.

Tekink direktör Tayfur Havutçu’yla ilgili olarak da konuşan Celal Kolot, genç teknik adamın arkasında durulması gerektiğni savunarak, “Vallahi benim yeterli bulmam önemli değil. Başkan ve yönetim kurulunun yeterli bulup hocanın arkasında gerçekten durmalı. Beşiktaş’ın en büyük hatası çift kupayı aldığımız sene stat ve altyapıya yönelip başına da Tayfur hoca gibi bir ismi getirmemesiydi. Böylece de geleceğin Beşiktaş’ı kurulabilirdi.” ifadelerini kullandı.
Kolot, Fenerbahçe’nin hatalarına rağmen Aykut Kocaman’a destek verdiğini de hatırlatarak, “Beşiktaş’ın Tayfur hocayla devam etmesi gerekiyor. Fenerbahçe’nin Aykut hocanın arkasında durduğu gibi Beşiktaş’ın da Tayfur hocanın arkasında durmalı” dedi.

Öte yandan Celal Kolot, Beşiktaş’la ilgili planlarının sorulması üzerine siyah – beyazlı kulüpte yönetici değil de ancak başkan olabileceğinin sinyallerini vererek, “Ben aday olmak isterim. Ama başka bir isim çıkarsa oyları 3’e bölmek istemem. Herhangi bir yönetime girmeyi düşünmüyorum; çünkü orada istediklerimi yapmadıktan sonra o yönetimde bulunmanın anlamı yok. Zaten Yıldırım Demirören benim arkadaşım orada 6 ay dayanabildim. Çünkü bir şeyler yapmak istiyorsunuz. Önünüz engelleniyor” diye konuştu.

Son olarak Celal Kolot, Beşiktaş’ın sadece taraftarından memnun olduğunu kaydederek, “Stadyumda yıkılıp yeniden yapılırsa Fenerbahçe ve Galatasaray’la aramızdaki 20 milyon dolarlık farkı kapatırız” şeklinde konuştu.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu