FutbolGündem

Cahit Göveren; Sarvan’ın uygulaması ancak günü kurtarabilir

Ünlü hakem hocası Cahit Göveren, NationalTurk’e yaptığı açıklamada Merkez Hakem Kurulu Başkanı Oğuz Sarvan’ın hakem atamalarında yaptığı uygulamanın günü kurtarmaktan öteye geçmeyeceğini söyledi.

Türkiye ‘nin en iyi hakem hocalarından birisi olan Cahit Göveren’in NationalTurk’e yaptığı açıklama;

Son haftalarda özellikle Spor Toto Süper Lig maçlarındaki belirgin hakem hataları Oğuz Sarvan başkanlığındaki Merkez Hakem Kurulu ’nu risksiz atama yapmaya zorladı. Sık sık görev alan hakemin yıpranmasını göz ardı eden Oğuz Sarvan kendisini ve kurulunu kurtarmak için kariyeri üst düzeyde olan Cüneyt Çakır ’ı zorluk seviyesi yüksek her müsabakaya tayin etmeye başladı.

Bu uygulama ancak günü kurtarabilir

Bu uygulama ancak günü kurtarabilir, ama futbol hakemlerini asla mutlu etmez. Çünkü; böyle uygulamalarla hakemlik ve derbi müsabakaları birkaç hakemin tekeline girer ki bu da son derece mahsurludur. Sezon başında belirlenen üst klasman hakem kadrolarının geniş bir yelpazeye yayılması ve bu ünvan grubunda olan her hakemin zorluk seviyesi ne olursa olsun tüm maçlara hazır duruma getirilmesi gerekirdi.

Cüneyt Çakır ’ın bu zorlu Beşiktaş Fenerbahçe derbisinden yıpranarak çıkacağını söyleyebiliriz. Sonraki haftalarda oynanacak derbilere hangi hakemler verilecek. İşte bu şimdiden boşlukta kalan bir soru…

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu