Fulya DosyasıFutbolGündemTransfer

Beşiktaş’ın toplam borcu tam 470 milyon lira; bunun 106 milyonu Demirören’e!..

Beşiktaş AŞ ve Beşiktaş Derneği’nin toplam borcu 470 milyon lira olarak açıklandı. Başkan Yıldırım Demirören’in alacağı ise 106 milyon olarak belirlenirken yönetim mali olarak kemer sıkmaya hazırlanıyor.

Beşiktaş’ta son açıklanan bilançoyla borç yükü iyice arttı. Zaman Gazetesi’nin haberine göre, Beşiktaş AŞ’nin ve Beşiktaş Derneği’nin toplam borcu 470 milyon lira olarak kayıtlara geçti. Başkan Yıldırım Demirören’in alacağı 106 milyon olarak belirlenirken yönetim mali olarak kemer sıkmaya hazırlanıyor. Genel giderler kısılacak, personel sayısı azaltılacak ve yüksek maaşlar indirilecek. Fon üzerinden futbolcu satışı yapılacak.

Beşiktaş AŞ’nin 2011 yılı, ilk üç aylık bilançosu açıklandı. AŞ’nin net borcu 101 milyon 604 bin 208 lira artarak 363 milyon 142 bin 573’e ulaştı. Bu rakama Beşiktaş Derneği’nin 96 milyon 52 bin 362 liralık borcu da eklenince toplam borç 459 milyon 194 bin 935’e çıktı. Kulüp Başkanı Yıldırım Demirören’in geçen hafta futbolculara ödediği 10 milyon TL de eklenince borç 469 milyon 194 bin 935 olarak kayıtlara geçti.

Ciddi borç bilançoları, Beşiktaş hissesini elinde bulunduranları da tedirgin etti. Hak sahipleri, Türk Ticaret Kanunu’nun 324. maddesine göre ‘Özkaynak kaybı ve borca batıklık’ gerekçesiyle SPK’ya suç duyurusu yaptı. Önceki gün bir grup taraftar, Başkan Yıldırım Demirören’i protesto ederek borçlardan dolayı yönetime tepki gösterdi. Kulübün iflasın eşiğinde olduğu vurgulanarak geç olmadan camianın harekete geçmesi istendi.

Yönetim, ilk etapta kulüpteki çalışan sayısını düşürmeyi planlıyor

40 milyon lira öz sermayeyle kurulan AŞ’nin 293 milyon lira zararda olduğu kaydedildi. Kulübün borcundan farklı olarak ele alınan bu durum, AŞ’nin iflas sınırında olduğunu gözler önüne serdi. Herhangi bir hisse sahibi bu durumdan dolayı AŞ’nin iflasını isteme hakkına sahip. Olumsuzluktan kurtulmanın yolu ise Yıldırım Demirören ve yönetiminin 273 milyon lira bulmasına bağlı. Aksi halde Beşiktaş AŞ, iflas bayrağını çekmiş olacak.

Ayrıca bankalardan alınan 75 milyon dolarlık kredinin son 3 aylık kur farkı ve faizi de 25 milyon liralık bir ödeme ortaya çıkardı. Mali işler sorumluluğunu yürüten Ertunç Soğancıoğlu’nun bu görevi bırakmasından sonra herhangi bir atama da yapılmadı. Mali olarak zor bir süreç geçiren Siyah-Beyazlı kulüp, 2013’te devreye girecek UEFA kriterlerini uygulama konusunda ciddi tedbirler almaya hazırlanıyor.

Yönetim, ilk etapta kulüpteki çalışan sayısını düşürmeyi planlıyor. Ayrıca yüksek maaşlı personelin maaşında da indirim yapılacak. Transfer harcamaları ise geçmiş yıllara oranla aşağıya çekilecek. Şartların uygunluğu halinde kulübe maddi destek sağlayacak futbolcular satılacak. Mendes’in çalıştığı fon şirketi aracılığıyla Siyah-Beyazlı takımın genç oyuncuları yurtdışına pazarlanacak.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu