FutbolGündemTransfer

Kaptan Guti Eskişehirspor maçı kadrosuna alınmadı, Beşiktaş ikiye bölündü!..

Beşiktaş Postası’nın haberine göre, özel yaşantısıyla magazin manşetlerinden düşmeyen Guti, Eskişehirspor maç kadrosuna alınmayınca Beşiktaş’ı ikiye böldü.

Beşiktaş Postası’nın haberine göre, Beşiktaş Yönetimi’nin geldiği günden bu yana sürekli arka çıktığı ve desteklediği Guti’ye bu kez muhalif kanat ve taraftarlar sahip çıktı. Camianın önde gelen isimleri, Guti’nin kadroya alınmamasına karşı çıkarlarken şöyle konuştu; Biz geçen sene Guti’nin transferini duyduğumuzda yönetime ikazımızı yapmış ve İspanyol oyuncunun özel yaşamının çok çalkantılı olduğunu ve kulübün bu konuda başının çok ağrıyacağını iletmiştik.

Ancak yönetim, yaptığı açıklamalarla Guti’nin arkasında olduklarını, özel hayatındaki yaşamını bildiklerini, bu oyuncunun bir marka olduğunu ve Beşiktaş’a çok şeyler vereceğini söylediler. Ama görüyoruz ki Guti şimdi de yaptığı hareketlerle ve yaşamıyla yeni hocamız Carlos Carvalhal ile de ters düştü. Yani Guti aynı Guti, değişen bir şey yok. Yönetim sürekli arka çıktığı Guti’yi bir anda resti çekti ve yönetim kararıyla Eskişehirspor maç kadrosundan çıkarıldı.

Fakat, İspanyol oyuncunun kadroya alınmamasının altında başka sebepler var. Bu işin esas nedeni menajer Mendes’in Beşiktaş’a yeni getirdiği oyunculara yer açmak mı? Bir de medyadan takip ettiğimize göre ortaya bir dedikodu atıldı. Neymiş Guti burada futbol oynamak istemiyormuş, Amerika’ya gidecekmiş. Beşiktaş’tan ayrılmak isteyen bir oyuncu Alania maçında attığı golden sonra hem Türk bayrağını hem de Beşiktaş logosunu öper mi?

Siyah-beyazlı taraftarlar da Guti’ye arka çıkarak şöyle konuştular; Geldiği ilk günlerde çok iyi futbol oynuyordu. Trabzonspor maçında sakatlandıktan sonra iyileşme döneminin ardından futbolunda bir gerileme oldu. Ancak Beşiktaş’ın böyle bir oyuncuya ve kaptana ihtiyacı var. Sözde Guti özel hayatındaki yaşamına dikkat etmediği için kadroya alınmamış. Guti gelmeden önce böyleydi, geldiği zaman da aynıydı. Şimdi neler değişti ki…

Aklımıza ilk gelen şey acaba Beşiktaş Yönetimi ile arası iyi olan menajer Jorge Mendes’in bu sezon getirdiği futbolculara yer açmak mı. Çünkü Alves ile Guti aynı mevkide oynuyorlar, Carvalhal de Guti’yi kesip Alves’i mi oynatmak istiyor? Büyük marka Guti varken, isimsiz Alves’in takımda ne işi var. Gerçi Alves de Eskişehir kadrosuna alınmamış ama… İnsanın aklına binbir türlü şey geliyor. Acaba bunun tek nedeni yine menajer Mendes mi? Çünkü, Carlos Carvalhal’in de menajeri Jorge Mendes.

Bilindiği gibi menajer Jorge Mendes, Beşiktaş’a, Ricardo Quaresma, Manuel Fernandes, Hugo Almeida, Bebe, Sidnei, Alves’i getirmişti, Mendes Beşiktaş ile tanışması 2007 yılında oldu. Jorge Mendes bu tarihte Şilili oyuncu Rodrigo Tello’yu Beşiktaş’a getirmişti. O dönemler Mendes’in Türkiye temsilcisi de şu an cezaevinde bulunan Olgun Peker’di.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu