FutbolGündem

Beşiktaş, Ralf Rangnick olmazsa Zico’yu getirecek

Yeni sezon öncesinde teknik direktör arayışları devam eden Beşiktaş, Ralf Rangnick’ten beklediği cevabı alamazsa rotayı Fenerbahçe’nin eski hocası Zico’ya çevirecek.

Beşiktaş’ta biten sezonun ardından gündemde 2 konu var: Stat ve teknik direktör. Stat konusu için Ankara’ya üst üste çıkarmalar yapan yönetim, hoca için de hani harıl çalışıyor, önce yerli piyasayı tarayan ancak camiadan gelen olumsuz geridönüşler nedeniyle Rıza Çalımbay, Samet Aybaba, Hikmet Karaman gibi isimlerden vazgeçen Kartal rotasını yurtdışına kırmıştı. Kulübün öncelikli hedefi Alman teknik adamlar.

Schalke’den ‘tükenmişlik sendromu’ nedeniyle ayrılan Ralf Rangnick’le dirsek temasında olan Beşiktaş Yönetimi ayrıca E.Frankfurt’u Bundesliga’ya taşıyan Armin Veh’le de ilgileniyor. Veh’in kulübüyle sözleşmesini uzatması şu an için önemli bir sorun olarak Kartal’ın önünde dururken Rangnick ise teklife daha sıcak bakıyor.

Alman teknik adamlarla görüşen yönetimin alternatif olarak düşündüğü isim ise bir tanıdık: Arthur Zico. Brezilyalı çalıştırıcı 2006-2008 yıllarında Fenerbahçe’de çalışmış, ilk sezonunda takımı şampiyonluğa taşımıştı. Milliyet Gazetesi’nin haberine göre, ertesi sezon Devler Ligi’nde sarı-lacivertlilere çeyrek final oynatarak tarihi bir başarı yaşatmıştı. Ancak sezon sonunda şampiyonluk gelmeyince yollar ayrılmıştı.

Yönetim, Türkiye’de çalıştığı dönemde kendileriyle hiçbir problem yaşamamış olması nedeniyle de Brezilyalı teknik adamı, ciddi biçimde düşünüyor. Zico’nun da Türkiye’den özellikle de Beşiktaş gibi bir büyük takımdan gelecek teklife “Hayır” demesi beklenmiyor.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu