FutbolGündem

Fikret Orman; Kültür Bakanı’nın 40 seneye bakanlığı da yetmez ömrü de

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, CNBC-e’de yayınlanan Finans Cafe Programı’na konuk oldu. Orman, Tayfur Havutçu’nun durumundan, İnönü Stadı’nın geleceği hakkındaki konulara kadar oldukça önemli açıklamalar yaptı.

Öncelikli hedeflerinin, Beşiktaş’ın finansal sorunlarını çözmek olduğunu dile getiren Fikret Orman, bunun için oyunculardan fedakarlık isteyebileceklerini de söyledi. Milliyet Gazetesi’nin haberine göre,Tayfur Havutçu’nun kulüpteki geleceği ile ilgili de görüşlerini dile getiren Orman, stat konusunda da gündem yaratacak açıklamalarda bulundu.

İşte Fikret Orman’ın Finans Cafe Programı’ndaki konuşmasından öne çıkanlar;

BEŞİKTAŞ A.Ş. 8 YILDIR ZARAR EDİYOR

Oyuncuların kontratlarını değiştirmek ya da feshetmek öyle kolay değil. Biz herkesle görüşmeye başladık. Beşiktaş’ın finansal yapısını toparlamaya başladık. Masraflarımı kısacağız. Bazı projelerimiz var ama bunlar oluşmadan açıklama yapmamız doğru olmaz. Beşiktaş Futbol Takımı’nın gideri, gelirinden fazla. Beşiktaş A.Ş, 8 yıldır zarar ediyor. Biz bu kadar zarara katlanamayız. Gelecek seneden itibaren bütçemiz, kara geçmeli.

OYUNCULAR BİZİM İSTEDİĞİMİZ RAKAMLARA İNECEK

Beşiktaş bundan sonra çok fazla ücretler ödemeyecek. Bizim için makul olan ve bizim seviyemize uyan öcretler ödeyeceğiz. O ücretlerden yüksek oyuncular varsa, o oyuncular ya bizim istediğimiz rakama gelecekler ya da yollarımızı ayıracağız. Bu kadar net bir durum var ortada. Oyuncuların, bizim bütçemize uymalarını sağlıyoruz.

İYİ BİR TEKLİF GELİRSE FERNANDES’İ YOLLAYABİLİRİZ

Fernandes, Beşiktaş’ın çok önemli bir oyuncusu. Medyada söylendiği gibi henüz bir görüşme yapmış değiliz kendisiyle. Eğer çok iyi bir teklif gelirse gider, öyle bir teklif gelmezse göndermeyi düşünmüyorum. Yurt dışından teklifler var ama Türkiye’den henüz teklif gelmedi.

TAYFUR ÇOK İYİ BİR BEŞİKTAŞLI AMA ALTERNATİFLERİMİZ DE VAR

Ben 5 senelik bir program yapıyorum. 5 sene devam edebileceğimiz bir hocayla çalışmak istiyorum. Tayfur Havutçu, çok düzgün bir Beşiktaşlı ve çok iyi bir aile babası. Her şeyiyle dört dörtlük bir adam. Fakat Beşiktaş’ın alternatifleri de var. Futbol Komitesi olarak bugün ya da yarın bir toplantı yapıp, kesin kararı vereceğiz. Tayfur hoca kalacak ya da gidecek diyemiyoruz, çünkü profesyonel düşünmek zorundayım. Beşiktaş’ın menfaatleri neyse onu yapmak zorundayım.

40 SENEYE BAKANLIĞI DA YETMEZ, ÖMRÜ DE…

Oraya yakışacak bir stat yapmak istiyoruz. Beşiktaş’ın İnönü Stadı’nı daha 40 sene kullanma hakkı var. Şunu Kültür Bakanı’nın kendisine de izah ettim; 40 seneye Bakan’ın bakanlığı da yetmez, ömrü de yetmez. Burda şikayet etmektense çevreyi bozmayacak şekilde, depremsel boyutlarını da çözeceğimiz bir seviyeye getirmemiz lazım. Stadın sıkıntıları var. Hep beraber oraya düzgün bir stat yapacağız. Kültür Bakanımız da buna destek veriyor.

AVRUPA’YA GİTMEMİZİ ENGELLEMEZ

UEFA’nın disiplin komitesi karar veriyor ama bunun ardından taraflardan birisi itiraz ediyor. Raportör tarafından itiraz geldi. Şimdi tahkime gidecek. Orda da yeniden bir görüşme oluşacak. Ben bir problem olacağına inanmıyorum. Avrupa için bir problem çıkmamasını bekliyorum. Çünkü büyük emek ve zaman harcadık bu konuda. Özellikle 2 hafta önce, ‘Avrupa Ligi’ne katılabilir’ diye aldığımız rapor için çok emek sarfettik. Bence iyi gidiyoruz ve mutluyum.

TUNCAY BEY’LE BEŞİKTAŞ’A DESTEK OLMASI İÇİN GÖRÜŞTÜM

Beşiktaş Kulübü’nde Tuncay Özilhan gibi iş adamlarının olmasından çok memnunum. Onları davet ediyorum ve onlar da beni kırmayıp, kulübe geliyorlar. Tuncay Bey, Beşiktaş Kulübü’ne ilk defa gelmiş mesela. Geçenlerde Hasan Arat, 12 yıldır ilk defa kulübe geliyor. Serdar Bilgili, başkanlık döneminin ardından ilk defa kulübe geldi. Bu kulüp benim babamın malı değil, herkes gelsin istiyorum. Tuncay Özilhan’dan Beşiktaş’a destek olmasını istedim. Ama basketbolla alakalı bir konu değildi.

Basketbolda herkesin atladığı bir yasa var, alkollü içeceklerle alakalı reklam ve sponsporluk yasağı. Onların kendi takımları olduğu için onların özel bir durumu var. Ancak Tuncay Özilhan’ın sadece alkollü içecek firması yok. Bu nedenle başka nasıl şeyler yaparız, onları konuştuk. Daha detaylandıracağız bu konuları. Basketbol takımımız çok iyi gidiyor. Takımımızı ve hocamızı çok başarılı buluyorum. Sponsorumuz olan Milangaz, bu konuyla çok ilgileniyor. Beşiktaş taraftarı da çok mutlu. İnşallah Basketbol Ligi’nde de finale çıkarız.

 

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu