FutbolGündemTransfer

Beşiktaş’lı Simao Sabrosa; Kaptan olmak, pazu bandını takmak değildir

Yeni sezon hazırlıklarını Avusturya’da sürdüren Beşiktaş’ta bu sabah yapılan antrenmanın ardından Simao Sabrosa, bir basın toplantısı düzenledi.

Yeni sezona iyi bir şekilde hazırlandıklarını söyleyen Simao, “İstanbul’da topla çalıştık burada fizik ağırlıklı bir program üzerine çalışıyoruz . Lige hazır olarak İstanbul’a dönmek istiyoruz. Öncelikli olarak Spor Toto Süper Lig’e iyi başlamak çok önemli. Eğer kadronuzu koruyorsanız ve hocanızın istediği oyuncular takıma gelmişse bu önemli bir avantajdır. Hedefimiz ligi kazanmak ve her kulvarda başarılı olmak” dedi.

Atletico Madrid’den yakın arkadaşı olan Diego Forlan’ın, Türkiye’ye transfer söylentileri içinde cevap veren Simao, “Diego Forlan’la çok görüştüm. Onun için sorun olan tek şey Atletico Madrid’le ile iki yıllık sözleşmesinin olması. Cupa Amerika’dan sonra kararını verecek ve şu ana kadar kimseyle görüşmediğini söyledi” ifadelerini kullandı.

Simao Sabrosa sözlerine şöyle devam etti; Takımda 5 tane Portekizli var. Öncelikle biz Beşiktaş’a gelirken iyi bir şekilde karşılandık. Bu diğer arkadaşlarım içinde geçerli. Portekizce konuşan oyuncuların çok olması, takıma adaptasyon zamanını kısalttı. Ancak hepimizin konuştuğu ortak bir dil var oda futbol dili. Bir de mimiklerinizle hareketlerinizle bunu gösterebilirsiniz. Biz de saha içinde bizi buraya getirenlere bu futbol dilini en iyi şekilde gösterip başarılı olmak istiyoruz.

Simao Sabrosa; Kaptan olmak, pazu bandını takmak değildir. Elinizde bulunan tecrübeleri takımdaki gençlere ve diğer oyunculara aktarmaktır

Beşiktaş’ın başarılı yıldızı, bu sene iyi transferler olduğuna da dikkati çekerek şöyle konuştu; Çok iyi transferler yaptığımızı düşünüyorum. Bu transferler Bizim takım karakterimize artı olarak yansıyacaktır. Esas zorluk hocamıza düşüyor. Tayfur hocamız, oyuncu tercihlerinde işi biraz zor olacak. Çok kaliteli bir ekip var. Bebe, kaliteli bir oyuncu kalitesine rahatlıkla şahit olabiliyorsunuz. 21 yaşında genç bir oyuncu takıma katkı sağladıkça yeteneklerini ortaya koyacaktır.

Benim için farklı olan, Türkiye’de ki futbolun birebir ve kontak futbolunun olması ve agresif oyun, mücadeleci oyun, bana farklı geldi. Diğer yönden alışma süreci çok da sıkıntı olmadı. Takımdaki arkadaşlarımdan benimle ilgili övücü sözler duymak beni mutlu ediyor. Kaptan olmak, pazu bandını takmak değildir. Elinizde bulunan tecrübeleri takımdaki gençlere ve diğer oyunculara aktarmaktır.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu