FutbolGündemTransfer

Beşiktaş’a eski dost Gordon Milne’den Stoke City ile ilgili uyarı geldi!..

Beşiktaş’a eski dosttan Stoke City maçıyla ilgili uyarılar geldi… Beşiktaş’ın eski teknik direktörü Gordon Milne, Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi’ndeki rakiplerinden Stoke City’nin kolay rakip olmadığını söyledi.

Milliyet Gazetesi’nin haberine göre, Beşiktaş’ın efsane Teknik Direktörü Gordon Milne, Türk futbolseverler için Stoke City’i sporttv’ye değerlendirdi.  Stoke City’nin Premier League’in zorlu deplasmanlarından biri olduğunu söyleyen Gordon Milne şöyle konuştu; Stoke geçen sezona nazaran daha iyi bir takım. Yaz döneminde transfere sağlam bir bütçe ayırdılar. Son olarak Crouch’u renklerine kattılar.

Geçtiğimiz sezonlarda Stoke City, duran toplardan etkili olan bir takımdı. Bu özelliğini kaybetmedi. Hem serbest vuruşlar, hem köşe vuruşları hem de taç atışlarından gol pozisyonu yaratabiliyorlar. Rory Delap’ın ne kadar etkili olduğunu söylememe gerek yok.

Gordon Milne; Stoke City Premier League’in deneyimli kadrolarından birine sahip

Beşiktaş’ın yeni kadrosu hakkında yorum yapamayacağını söyleyen Milne şöyle devam etti; Stoke City güzel futbol oynamak için çok çaba sarf ediyor. Oturmuş bir kadroları var. Uzun süredir bir arada oynayan oyunculardan kurulu bir takım. Artık Premier League’in deneyimli kadrolarından biri diyebiliriz.

Duran toptan yarattıkları tehlikelere, Manchester United, Chelsea gibi takımlar bile çözüm üretmekte zorlanıyorlar. Şunu unutmamak gerek, benim dönemimde Avrupa kupalarında türlü sistem vardı ve bir maçı kaybetmek, turu zora sokmak anlamına geliyordu. Ancak artık lig usulü ile takımlar daha rahat, hata yapma imkanları var.

Milne; Beşiktaş, Stoke City önünde ilk dakikalarda kontrollü oynamalı

Gordon Milne, “Beşiktaş karşısında baskılı oynayacak bir Stoke City bekliyorum. Tavsiyem, ilk dakikalarda kontrollü oynamak, ardından bulunacak kontratak fırsatlarından gol aramak olur. Stoke City  fizik gücü açısından çok üstün bir takım, bunu da unutmamak gerek” ifadelerini kullandı.

Türk futbolu konusunda yaşananlar hakkında da bilgi alan Gordon Milne, bu sürecin en kısa sürede, en az zararla atlatılmasını dilediğini sözlerine ekledi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu