DünyaFutbolGündemTransfer

Borussia Dortmund’lu Mario Götze Bayern Münih’te!..

NationalTurk’ün haberine göre, Borussia Dortmund’lu Mario Götze Bayern Münih’te!.. Borussia Dortmund’un yıldız futbolcusu Mario Götze Bayern Münih’te. Borussia Dortmund’un Facebook’taki resmi sayfası transferi doğruladı.

Dortmund kulübünden CEO Hans-Joachim Watzke imzasıyla yapılan açıklamada Götze’nin sözleşmesinde yer alan fesih maddesini kullanacağı ve 1 Temmuz 2013’te B.Münih’e transferinin gerçekleşebileceği duyuruldu. Dortmund kulübü Götze’nin menajerlerinin böyle bir girişimlerini olduğunu ve üzüntü duyduklarını söylerken söylerken sitemli bir şekilde 37 milyon euroluk serbest kalma maddesinin uygulanacağını ifade etti.

20 yaşındaki Götze, Bundesliga’da oynadığı 83 karşılaşmada 22 gol kaydetti. Sarı-siyahlı takım ile 2011 ve 2012 yıllarında şampiyonluk ve 2012 yılında Almanya Kupası’nı kazanan Götze’nin, bu sezon Borussia Dortmund’un Şampiyonlar Ligi’nde yarı finale yükselmesinde önemli payı bulunuyor. Alman Milli Takımı’nda 22 kez forma giyen Götze, 5 gol kaydetti.

Bayern Münih Mario Götze’nin fesih bedeli olarak Dortmund’a 37 milyon euro ödeyecek. Bild gazetesinin haberine göre Mario Götze’ye uzun vadeli ve güçlü bir sözleşme sunulduğu ve yıldız oyuncunun da bunu kabul ettiği bildirildi.

Mario Götze’nin Dortmund ile olan sözleşmesi 2016 yılına kadar devam ediyordu ve oyuncu daha önceden Dortmund’da olduğu için mutlu olduğunu söylemişti. 20 yaşındaki oyuncunun Münih ekibinden yıllık 7 milyon euro alacağı da haberde belirtildi.

Götze ayrıca, resmi facebook hesabından da ilk önce “Aman Allahım Bayern Münih” yazdı ancak daha sonra gelen tepkiler nedeniyle bu yazısını sildi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu